4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Öğretmenler Günü etkinlikle kutlandı

ESKİŞEHİR'DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMALARI

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Mehmet Şişman, öğretmen tanımının tekrar yapılması gerektiğini söyledi.

ESOGÜ Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "21. Yüzyıl Okullarında Öğretmen" konulu panelde konuşan Prof. Dr. Şişman, öğretmenler için iki günün çok önemli olduğunu belirterek, "Bunlardan birincisi ilköğretmen okullarının açıldığı 16 Mart tarihi, ikincisi ise Atatürk'ün millet mekteplerinin başöğretmenliğini kabul ettiği bugün, yani 24 Kasım Öğretmen Günü'dür" dedi.

Öğretmenliğin dünyada meslek olarak gündeme gelmesinin 19. yüzyıla dayandığını ifade eden Dekan Mehmet Şişman, "Ülkemizde de öğretmenlik mesleğinin geçmişi dünyayla paralellik göstermektedir. Ayrıca, ülkemiz öğretmen yetiştirme konusunda bir çok ülkeden daha fazla tecrübeye sahiptir. Ama öğretmen yetiştirme konusunda istikrarlı bir yapıya sahip olmadığımızı belirtmeliyim. Bir meslek olarak öğretmenliğin mesleki örgütlenmeye, mesleki standartlara sahip olması gerekmektedir. Ama bu durum bizde tartışmaya açıktır. Günümüzde öğrenciler, çok çeşitli bilgi kaynaklarından bilgi edinebilmektedir. Bu durumda öğretmenlik yalnız bilgi verme işlevi olarak tanımlanmamalı ve öğretmen tanımı tekrar yapılmalıdır" diye konuştu.

ESOGÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin Turan, Prof. Dr. Ahmet Aypay, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Adnan Boyacı'nın da konuşmacı olarak katıldığı paneli, çok sayıda öğrenci ve akademisyen takip etti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 16:41:02
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 16:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?