3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

OKEP'ten kadınlara ek gelir fırsatı

Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi’nin bir parçası olan ve kadınların sosyal ve ekonomik hayatta aktif şekilde yer almalarına imkan sağlamak amacıyla oluşturulan Odunpazarı Kadın El Sanatları Pazarı (OKEP), hafta sonlarının değişmez uğrak yerlerinden biri haline geldi.

Odunpazarı Belediyesi tarafından 2004 yılında, bayanların girişimci ve üretici potansiyellerini harekete geçirmek, yaptıkları el emeği göz nuru ürünleri satarak sosyalleşmeleri ve bütçelerine katkı sağlamaları amacıyla faaliyete geçirilen OKEP, 250 bayana iş imkânı sağlıyor.

2011 yılında toplam 300 bayan stant açabilmek için Odunpazarı Belediyesi’ne başvuruda bulundu. Yılın 12 ayında hizmet veren pazarda 250 bayan dönüşümlü olarak ürünlerini satabilme imkânı buluyor. Odunpazarı Bölgesi’nin artan turizm potansiyeli pazara olan ilgiyi de arttırıyor. Bayanların kendi yaptıkları ürünleri bölgeyi ziyarete gelen ve alışveriş yapmak isteyen misafirlere birebir ulaştırabilme imkânının olması pazarı ziyaret eden kişi sayısının da her yıl artmasına neden oluyor.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2011 Cumartesi 14:09:57
Güncelleme :17 Eylül 2011 Cumartesi 14:15:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?