7
Mayıs
2024
Salı
ESKİŞEHİR

Okul müdürüne suç duyurusu

Eskişehir’de bir ilköğretim okulunda kız arkadaşıyla tartışan öğrencinin kafasını kültablası fırlatarak yardığı iddia edilen okul müdürü hakkında soruşturma başlatıldı.

İddiaya göre, Mithatpaşa İlköğretim Okulu 3-A sınıfında eğitim gören Ümit Elekçi (10), sınıfta kız arkadaşıyla kavga ettiği gerekçesiyle Okul Müdürü Bülent Songur tarafından odasına götürüldü. Songur odasında, öğrenciye kültablası fırlatarak, başının yarılmasına sebep oldu.

Bunun üzerine eve giden minik Ümit, bir süre önce babasından boşanan annesi Gülseren Üstün (32) tarafından Cumhuriyet Savcılığı’na götürüldü. Adli tabibin muayene edip 3 gün rapor verdiği çocuk, annesi ile birlikte okula giderek müdür Bülent Songur’la tartıştı.

Çocuğun 3 günden beri okula gelmediğini savunan Okul Müdürü Songur, "Oğlum, annene uyup yalan söyleme. 3 gündür ne çocuğu, ne de veliyi görmedim. Bu bir iftiradır" dedi. Müdüre, "Hiç utanmadınız mı?" diye soran öğrencinin annesi Gülseren Üstün ise, "Ben sabah saat 07.30’da çocuğumu okula bıraktım. 2.5 saat sonra eve döndü. Önlüğünde kan vardı. Kolunda, sırtında ve yüzünde de morluklar vardı. Ne olduğunu sorduğumda, müdür tarafından dövüldüğünü öğrendim. Hemen çocuğumu alıp, savcılığa götürdüm. Oğluma 3 günlük rapor verildi. 3 gündür okula gelmeyen ise büyük oğlumdur" diye konuştu.

Müdür tarafından darp edildiği iddia edilen Ümit Elekçi de, "Sınıfta kız arkadaşımla şakalaşıyordum, gerçekten vurmuyordum. Müdür bu sırada sınıfa girdi. Gerçekten vurduğumu sanarak beni odasına götürdü. ’Bıktık artık sizin gibi çingenelerden’ deyip, demir kültablasını attı. Başıma isabet ederek, kafam yarıldı. Müdür yardımcısı da, kanamam dursun diye yarama bant yapıştırdı. Müdür yardımcısı, daha sonra anneme yere düştüğümü söylememi istedi" dedi.
Diğer okul yöneticileri de suçlamayı reddetti.

Bu arada İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Toklucu, bir öğrenciyi darp etmekle suçlanan okul müdürü hakkında idari soruşturma başlattıklarını açıkladı.

eskişehir
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 16:33:00
Güncelleme :6 Aralık 2004 Pazartesi 17:48:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?