3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Okulların güvenliği onlara emanet!

Eskişehir'de okullarda görev yapacak olan polis memurları sertifikalarını aldılar.

"Okul Polisi" eğitimini tamamlayan polis memurları için İl Emniyet Müdürlüğünde sertifika töreni düzenlendi.

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Naci Kuru, çocukların ve gençlerin güvenli, huzurlu bir ortamda eğitim ve öğretim görmelerini sağlamanın emniyet teşkilatının görevi olduğunu belirtti.

Eğitim çağındaki çocuk ve gençlerin güvenli ve huzurlu bir ortamda yetiştirilmesi, şiddet olaylarına karşı korunması, muhtemel şiddet olaylarının önlenmesi ve çocukların zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla 2010-2011 eğitim yılının 2. döneminde Güvenli Okul Projesi'nin hayata geçirildiğini ifade etti.

"Kentte eğitim görecek yaklaşık 100 bin çocuğun güvenliği bizim için çok önemli." diyen Kuru şunları söyledi; "Geçen yıl uygulamaya başladığımız Güvenli Okul Projesi bu yıl da devam edecek. Emniyet Müdürlüğümüz kadrosundan, 'iletişim, çocuk psikolojisi, çocuk ve suç kavramı, çocuk hakları ve insan hakları, çocuk adalet sistemi ve çocuk mevzuatı, uyuşturucu madde özellikleri ve çocukların yaklaşımı' gibi konularda eğitimden geçirilen Üniversite mezunu 26 polis memurundan 13 güvenli okul irtibat timi oluşturuldu. Bu timler, okulların içinde değil, herhangi bir olumsuzlukta anında müdahale edebilecek şekilde okulların yakın çevresinde bulanacaklar. 2011-2012 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle Güvenli Okul Projesi kapsamında okulların giriş ve çıkışlarında il merkezinde bulunan 47 lise ve 110 ilköğretim okulunda 71 ekip ile 13 okul timinin görev yapacaklar."

Konuşmaların ardından Kuru, polis memurlarına sertifikalarını verdi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2011 Cumartesi 14:04:36
Güncelleme :17 Eylül 2011 Cumartesi 14:06:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?