6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Okulun adını Valilik koymuş!

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, babasının isminin Eskişehir'de TOKİ ile belediye işbirliğinde yapılan bir okula verilmesi konusunda, "Benim bir tasarrufum yok, tamamen Eskişehir Valiliği'nin eylemidir" dedi.

Çevre Bakanı Veysel Eroğlu ise, "Böyle bir evlat yetiştirmiş, tüm Türkiye’ye hizmet eden, şu anda 500 bin konut inşa eden bir başkanın babası her şeye layıktır" dedi.
Bayraktar dün Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na, Hasankeyf'te yapımı planlan Ilısu Barajı ile ilgili verilecek brifing öncesinde soruları yanıtladı.

Bayraktar, Ihlamurkent Konutları’ndaki 30 derslikli ilköğretim okuluna babası Ahmet Hamdi Bayraktar’ın adının verilmesi için, "Okula babamın isminin verilmesiyle ilgili benim bir tasarrufum yok, tamamen Eskişehir Valiliği'nin eylemidir" dedi. Bayraktar şunları söyledi: "Yavrumuz Emre Bolat şehit olmuştu yakın dönemde. Onun ismi verilse daha mutlu olurum. Babamın ismi verilmiş gibi mutlu olurum.

'Sorsalar kabul etmezdim'

Babam Eskişehir'de liseyi bitirdi. Öğrencilik yıllarında öğretmenlik yaptı. 26 yaşında üniversitede öğrenciyken vefat etti. O sebepten dolayı Eskişehir'de böyle bir tasarrufta bulundular. Bana sorsalar kabul etmezdim." Bayraktar, okula verilen ismin değiştirilmesi için girişimde bulunup bulunmayacağının sorulması üzerine, "Valiliğin tasarrufu, benim tasarrufum değil ki yapılan işlem" dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 11:46:42
Güncelleme :12 Eylül 2008 Cuma 11:54:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?