6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Okuma-yazma kursuna destek

Eskişehir'de başlatılan okuma-yazma kampanyasına İl Emniyet Müdürlüğü'nden destek geldi.

Emniyet İl Müdürü Savaş Yücel, ülke genelinde başlatılan ve Eskişehir'de de uygulanan "Ana kız okuldayız" adlı okuma-yazma kurslarına sponsor olarak destek verme kararı aldıklarını belirterek, "Kırsal kesimlerde, büyük şehirlerin varoşlarında yaşayan özellikle kız çocuklarının eğitimine ane ve babalar tarafından yeterince önem verilmediği görülüyor. Kadınların yetişkin bireyler olarak kendilerine ifade edebilmeleri ve toplumsal ihtiyaçlarını bağımsızca karşılabilmeleri, okuma-yazma becerisini kazanmalarıyla mümkündür. Ülke kalkınmasının ve huzurunun temeli eğitimdir. Eğitimli birey, sorumlu ve sorgulayıcı vatandaşdır. Yaşadığımız mahallenin, kentin, huzurunu, suçun ve suçlunun görülme durumu eğitimle doğrudan ilgilidir" dedi.

Yücel, Eskişehir'de 26 bin 770 okuma-yazma bilmeyen vatandaşın olduğunu hatırlatarak "Eskişehir'de okuma-yazma bilmeyen kalmasın sloganıyla halk eğitim merkezi tarafından açılan okuma-yazma kampanyasına emniyet teşkilatı olarak bizde elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

Törende Yücel, okuma-yazma kurslarını tamamlayan Satı Balçık (53), Şenay Çetin (38), Münevver Erdoğan (51) ile Halime Saylı'ya (16) birer vazo hediye etti. Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan'da kursiyerlere sertifikalarını verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 14:11:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?