3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Olaylı pankart Ermeniler'e tepkiymiş!

Eskişehir Osmanlı Kültür Federasyonu Başkanı Niyazi Çapa, Ermenistan'ı Eurovizyon'da temsil edecek grubun konser biletlerine, "Köpekler ve Türkler giremez" diye yazmaları üzerine misillemede bulunduklarını söyledi.

Eskişehir'de bir süre önce "Bu kapıdan köpekler girer, Yahudiler ve Ermeniler giremez" yazılı dövizlerle yaptıkları protesto gösterisiyle tepki çeken ve haklarında soruşturma başlatılan Osmanlı Kültür Dernekleri Federasyonu'nun Başkanı Niyazi Çapa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da eleştirilerine maruz kalmaları üzerine, "Eylemimizi; Ermenistan'ı bu yıl Eurovizyon'da temsil edecek 'SOAD' Rock Grubu'nun konser biletlerine, 'Köpekler ve Türkler giremez' diye yazmaları üzerine yaptık. Başbakan Erdoğan, bizim bu açıklamalarımızı dün duysaydı bize tepki göstermezdi" dedi.

Çapa, yapılan eylemden sonra bir medya kuruluşunun yargısız infazına maruz kaldıklarını belirterek, "Yakın tarihte 34 Dışişleri görevlimizi şehit eden, Hocalı'da katliam yapan Ermenilerden özür dilemeye kalkan sözde aydınlara karşı çıkmak için, televizyonlarda üzüntüyle seyrettiğimiz 'bebek katili İsrail'in' yaptığı soykırımı protesto etmek için, "Bu kapıdan Yahudi ve Ermeniler giremez" diye demokratik bir tepki gösterdik. Bu zulümleri yapanların bizim kapımızdan giremeyeceği, yaptığımız basın
açıklamasıyla vurgulanmıştır. Ancak, basın toplantımızın üstünden altından birer cümle cımbızlayan ulusal bir medya kuruluşu tarafından, yaptığımız basın toplantısı ırkçılık olarak lanse edilmiştir. Türkiye'nin utanmaz ırkçıları diye başlık atan bir medya kuruluşu, federasyonumuz ve üyelerini hedef olarak göstermiş, federasyonumuz hakkında haksız ithamlarda bulunmuştur" ifadelerini kaydetti.

Çapa, Başbakan Erdoğan'ın yaptığı eleştirilerle ilgili olarak da, "Sayın Başbakan bugün yaptığımız basın toplantımızı duyup işin gerçeğini öğrenseydi o şekilde söylemezdi. Başbakanımız malum medyanın yaptığı haberden etkilenmiştir. İşin gerçeğini açıklıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 21:59:38
Güncelleme :17 Ocak 2009 Cumartesi 22:02:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ABİDİN ÖREN IP: 78.187.8.xxx Tarih : 19.01.2009 08:24:43

SAYIN ÇAPANIN YAPTIĞI ÇOK DOĞRU BİR HAREKETTİR KENDİSİNİ KUTLUYORUM SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ TEBRİKLER YÜREĞİNE SAĞLIK