5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Olimpik gün koşusu yapıldı

ESKİŞEHİR’DE OLİMPİK GÜN KOŞUSU YAPILDI

Eskişehir’de, “Olimpik Gün Koşusu” düzenlendi.

Geçen sene ilk olarak Eskişehir’de tertiplenen ve bu yıl İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Adana, Gaziantep, Trabzon, Van’ın katıldığı ve 205 ülke ile aynı anda yapılan ‘Olimpik Gün Şenlikleri’nin Eskişehir ayağı, Vilayet Meydanı’nda organize edilen ‘Olimpik Gün Koşusu’ ile sona erdi. Porsuk Çayı’nda düzenlenen dragon yarışlarıyla başlayan ve çim hokeyi milli takımı maçı, Anadolu ve Osmangazi üniversiteleri hentbol maçı gibi faaiyetlere iki gün süren şenliklerin son gün etkinliği olan koşuya, 7’den 70’e binden fazla kişi katıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi işbirliği ile Olimpik Gün Şenlikleri’ni başarılı bir şekilde tamamladıklarını söyledi. Eskişehirliler’in şenliğe gösterdiği büyük ilgi sebebiyle çok mutlu olduğunu ifade eden Büyükerşen, “Geçen sene Olimpiyat Komitesi ile birlikte Eskişehir’de başlayan Olimpik Gün Şenlikleri, bu sene Türkiye’de dokuz şehirde, dünyada ise 205 ülkede aynı anda yapılıyor. Olimpiyat ateşini Eskişehir’de yaktık. Bu ateş her geçen sene hızla yayılıyor. Umarım gelecekte Olimpiyat Oyunları’nı da Türkiye’de yapılmasına vesile oluruz. Buradan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin yetkililerine ve organizasyonda emeği geçen herkese bu güzel spor faaliye sebebiyle bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Olimpik Gün Şenliği Dragon Yarışları’nda dereceye giren sporcu ve takımlara kupa ve madalyaları törenle verildi.

ESKİŞEHİR’DE OLİMPİK GÜN KOŞUSU YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2010 Pazar 14:25:00
Güncelleme :13 Haziran 2010 Pazar 14:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?