8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

'Olta' operasyonu gerçekleştirildi

Eskişehir'de, bir yolcu otobüsünde narkotik dedektör köpeği Seren Lida kullanılarak yapılan aramada, bir çanta içinde 9 kilo esrar ele geçirildi. Olayla ilgili Diyarbakır'dan gelen ve çantanın sahibi olan 18 yaşındaki bir genç gözaltına alındı.


Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, il dışından temin edilen uyuşturucu maddenin Eskişehir'de piyasaya sürüleceği istihbaratı üzerine "Olta" kod adlı bir operasyon düzenledi. Diyarbakır'dan gelen bir yolcu otobüsü, Çevre Yolu 71 Evler Kavşağı'nda durduruldu.

Otobüsün bagajında narkotik polis köpeği Seren Lida kullanılarak yapılan aramada, bir çanta içinde 9 kilo esrar maddesi bulundu. Çantanın sahibi olduğu tespit edilen N.A. (18) "uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek" suçundan gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan genç, adliyeye sevk edildi.


Bu arada, zehir tacirlerinin korkulu rüyası haline gelen narkotik dedektör köpeği Seren Lida, bulduğu esrar maddesinin sergilendiği masanın üzerine çıkarak gazetecilere poz verdi. Emniyet yetkilileri, uyuşturucu madde tacirlerine karşı yürütülen operasyonların aralıksız devam edeceğini söyledi.


Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 15:30:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?