4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Ölüm kavşağında eylem

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine bağlı Kaymaz beldesinde 7 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin de yaralandığı kazanın olduğu kavşakta oturma eylemi yapan vatandaşlar, buraya üst ya da alt geçit yapılmasını istedi.

Kavşakta toplanan vatandaşlar adına açıklama yapan Kaymaz Belediye Başkanı Ömer Gazi Geyik, 27 Haziran'da Kaymaz Kavşağı'nda meydana gelen trafik kazasında 7 kişinin öldüğünü ve 3 kişinin de ağır yaralandığını söyledi. Kazanın meydana geldiği yolu belde halkının her gün kullandığını ifade eden Geyik, "Kazanın meydana geldiği yolu her gün kullandığımız için bu beldede yaşayanlar olarak şans eseri hayattayız. Trafik açısından can güvenliğimizin olmadığını düşünüyorum. Kazaların sıklıkla meydana geldiği Eskişehir-Ankara karayolu üzerindeki Kaymaz Kavşağı ile Mahmudiye Kavşağı'nın acil olarak alt geçit ya da köprülü kavşak inşaatının yapılması gerekiyor.

Bu yoldan her gün binlerce araç kavşaklardan dönüş yapıyor. Bu yol aslında bizim için bir azap yolu oldu da diyebiliriz. Beldede yaşayan halkımız ve bizler bu konuda devlet yetkililerinden bir an önce bu işe önem vermelerini istiyoruz. Bu konuda Karayolları Genel Müdürlüğü'ne yazımızı yazdık, gelecek cevabı bekliyoruz" dedi.
Oturma eylemi yapan vatandaşlar ise, yolda özellikle yaz aylarında çok sayıda ölümlü ve yaramalı trafik kazasının meydana geldiğini dile getirerek, yetkililerin daha fazla ölüm olayının yaşanmaması için bu konuda gerekli girişimleri başlatmalarını istedi.

ÖLEN 5 KİŞİNİN TOPRAĞA VERİLDİĞİ SIĞIRCIK KÖYÜNDE YAS HAKİM
Sivrihisar'a bağlı Sığırcık Köyü Muhtarı Mehmet Karakoç ise, kazada hayatını kaybeden 5 kişinin defnedildiği köy mezarlığında gazetecilere yaptığı açıklamada gözyaşlarına hakim olamadı. Kazada ölen ailenin ve yaralıların aynı köyden olduğunu, kazanın ardından acılarının ve gözyaşlarının hiç dinmediğini anlatan Karakoç, "Kazada hayatını kaybeden sürücü Şahin Kapaklıkaya, eşi Güllü Kapaklıkaya, yeğeni Gülsüm Kabasakal ile oğlu Oğuzhan Kabasakal ve yeğeni Merve Yıldırım, buradaki köy mezarlığında yatıyor.

Hastanede ölen Bahşin Ildız ise Kayakent beldesindeki mezarlıkta toprağa verildi. Kazada ölen ve yaralanan aile fertleri, Sığırcık köyünde Şahin Kapaklıkaya'nın halasının oğlunun nişanına geliyorlardı. Ancak, acı haber onlardan önce geldi. Bu haber nişanı zehretti. Kapaklıkaya, 17 sene sonra olan oğlu Enes Kapaklıkaya'nın sevincini 9 yıl yaşayabildi. Bu ölümler yüreğimize ateş düşürdü. Devlet büyüklerimize çağrı yapıyoruz. Bu acılar son olsun, bir daha yaşanmasın. Ne diyeceğimizi bilemiyoruz, kelimeler boğazımızda düğümleniyor. Gözlerimizin içine bakarlarsa yaşadığımız acının sadece bir parçasını görebilirler. Yüreğimize gömdüğümüz acıyı kimseye anlayamaz" diye konuştu.
Mezarlıkta ölenler için dua edip ve gözyaşı döken muhtar Karakoç, kazaların önlenmesi için Kaymaz Kavşağı'na köprü ya da alt geçit yapılmasını talep etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 18:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?