3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Önce kör etti sonra terketti

Eskişehir’de, ilk eşinin kafasına sopayla vurması sonucu gözleri kör olan kadın, 2. eşi tarafından da terk edilince 14 yaşındaki oğluyla ortada kaldı. Kimsesiz kadına SDYV tarafından yardım edileceği öğrenildi.

20 yaşında ilk evliliği yapan Dudu Cırık (44), 9 yıl önce eski eşi Selahattin Çıldır’ın kendisini darp edip, kafasını sopayla yarması neticesinde, göz damarlarının hasar gördüğünü ve görme fonksiyonlarını kaybettiğini söyledi.

O tarihten sonra dünyası kararan ve iki gözü de görmeyen kadın, 30 yaşında Basri Cırık’la 2. evliliğini yaptı. Afyonkarahisar’ın Bayat İlçesi’ne bağlı İmralı Köyü’nde yaşamaya başlayan ve 1 erkek çocuk dünyaya getiren görme engelli Dudu Cırık, 2. eşi tarafından 2 hafta önce terk edilince Eskişehir’e geldi. Eskişehirli hayırsever vatandaş Satı Özer’in (60) Şirintepe Mahallesi’ndeki evinde 2 haftadır kalan Cırık, ilköğretim 7. sınıf öğrencisi olan oğlu Muhammet Cırık ve Satı Özer’le birlikte yardım için valiliğe başvurdu.

Kimselerinin olmadığını belirten Dudu Cırık, "Yardım talep ediyoruz. Bize kalacak bir yer verilsin, çocuğumu okutmak istiyorum. Eskişehir’in insanı ve kurumları hayırsever diye buraya geldik. Yeşil karttan başka da hiçbir sosyal güvencemiz yok" dedi. Adeta annesinin görmeyen gözleri olan 14 yaşındaki Muhammet Cırık ise, "Köyde okula gidiyordum. İlk dönemi bitirdim, eğitimime kaldığım yerden devam etmek istiyorum. 2 haftadır Satı Özer’in evinde kalıyoruz. Annemin ilk eşi kafasını yarmış, göz damarları hasar görmüş. O yüzden gözleri görmüyor. Babam da bizi terk etti" diye konuştu.

Bu arada, Eskişehir Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından Dudu Cırk ve oğluna kaldıkları adres tespit edildikten sonra yardım yapılacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2005 Pazartesi 16:56:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?