4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

O'nun artık sıcak bir yuvası var...

SOKAKTA KALAN ENGELLİ KADIN, REHABİLİTASYON MERKEZİNE YERLEŞTİRİLDİ

Eskişehir'de çocuklarının sokağa terk ettiği engelli bir kadın, Kütahya'daki bir rehabilitasyon merkezine yerleştirildi.

3 çocuğu ve 7 kardeşi bulunan bedensel engelli Gülay Erkin (59), çocukları ve yakınları tarafından terk edildikten sonra sokaklarda yaşamaya başladı. Erkin'in dramına şahit olanlar, İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Muhtaç Ailelere Yardım Programı (MUYAP) Koordinatörlüğü'ne haber verdi. Görevliler, kadının ihtiyaçlarını belirleyip, Devlet hastanesi'nde gerekli muayene ve tedavilerini yaptırdı. Gülay Erkin'in Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile görüşülerek huzurevine yerleştirilmesi kararlaştırıldı. Ancak, Erkin engelli olması sebebiyle huzurevine kabul etmedi. Yetkililerin yaptıkları görüşmeler sonunda Gülay Erkin, Yunus Emre Devlet Hastanesi'nden gerekli heyet raporu alınarak Kütahya Yoncalı Özel Rehabilitasyon ve Bakım Mekezi'ne yerleştirildi.

İl Sağlık Müdürü Hüseyin Fidan, başta engelli olmak üzere yoksul, kimsesiz ve muhtaç vatandaşların her zaman yanında olduklarını söyledi.

SOKAKTA KALAN ENGELLİ KADIN, REHABİLİTASYON MERKEZİNE YERLEŞTİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 17:44:01
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 22:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?