5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Operasyon zanlıları adliyede

ÖĞRETMENEVİ OPERASYONU ZANLILARI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Eskişehir'de polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alınan öğretmenevi müdürünün de aralarında bulunduğu 14 kişi, "rüşvet, zimmet, ihaleye fesat karıştırmak ve irtikap" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Öğretmenevi'nde ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet, zimmet ve malzeme alımında usulsüzlük yapıldığı istihbaratı üzerine pazartesi günü operasyon yaptı. Savcılık izniyle Öğretmenevi'nde yapılan aramalarda, bazı evrak ve bilgisayarlara el konuldu. Öğretmenevi Müdürü H.G., bir yardımcısı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Şube Müdürü olarak görev yapan M.Ş.'nin de aralarında bulunduğu 16 kişi, "zimmet, rüşvet,

ihaleye fesat karıştırmak, irtikap" suçlarından gözaltına alındı. Şube Müdürü M.Ş. ile bir çalışan, daha sonra cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. Bu arada, Öğretmenevi ile iş yapan ve burada çalışan toplam 40 kişinin ifadesine başvuruldu.

Öte yandan Öğretmenevi Müdürü H.G.'ye rüşvet aldığı esnada polislerin suçüstü yaptığı, rüşvet anının gizli kamerayla kaydedildiği, müdürün odasındaki masada tespit edilen gizli bölümden 6 bin TL çıktığı iddia edildi.

Soruşturma kapsamında yapılan ilk incelemelerde, devletin 1 milyon lira zarara uğratıldığı belirlendi. Sorgulamaları tamamlanan 14 kişi, bu sabah saatlerinde haklarında düzenlenen suç dosyalarıyla birlikte adliyeye sevk edildi. Öğretmenevi Müdürü H.G., adliye girişinde gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

ÖĞRETMENEVİ OPERASYONU ZANLILARI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 10:17:02
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 19:12:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?