4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Örgüt operasyonu: 5 gözaltı

ESKİŞEHİR VE ANTALYA'DA SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU: 5 GÖZALTI

Suç işlemek maksadıyla örgüt kurup Eskişehir ile Antalya'da dolandırıcılık, çek ve senet tahsilatı yaptıkları iddia edilen 5 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kendilerini serbest meslek sahibi olarak tanıtıp borçlusu oldukları şahıslara ödemeye yapmayarak tehditle korkuttukları 21 müştekiyi dolandırdıkları iddia edilen kişilere yönelik operasyon düzenledi.

Antalya ve Eskişehir'de 5 ayrı adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda, şüpheliler F.H. (32), Y.D. (31), C.Ç. (30), S.T. (45) ve M.Ç. (27) yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bir kurusıkı tabanca, bir tüfek, 4 açık senet, 56 senet ve fotokopileri, 2 satış sözleşmesi, bir oto kiralama sözleşmesi, bir şirkete ait kaşe ve işyeri ruhsat fotokopisi ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 zanlı, "suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak, dolandırıcılık ve çek-senet tahsilatı yapmak, tehdit etmek, 6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Olayla alakalı soruşturmaya devam ediliyor.

ESKİŞEHİR VE ANTALYA'DA SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU: 5 GÖZALTI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 16:36:01
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 18:31:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?