4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Ormanlık alanlara bilimsel gezi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi son sınıf öğrencileri, Eskişehir'deki ormanlık alanlara teknik ve bilimsel gezi yaptı.

5'i öğretim üyesi 38 kişiden oluşan ekip, 4 gün boyunca İnönü meşe sahaları, fidanlık, araştırma enstitüsü, Sivrihisar ağaçlandırması, kent, Çatacık, Kırka ormanları ve geyik üretme istasyonunu yerinde inceledi. Öğrenciler, teoride öğrendikleri ormancılık çalışmalarını yerinde görmenin mutluluğunu yaşadı.

Orman Bölge Müdürü Sıtkı Küçüköz, yarı kurak iklimde bulunan Eskişehir’deki orman varlığının çok önemli olduğunu belirterek, "Ormanlarımızın korunması, geliştirilmesi, iyileştirilmesi, çoğaltılması görevini üstlenmiş bizlerin taşra tecrübesi ile hocalarımızın akademik bilgilerini birleştirerek yapılacak değerlendirmeler, genç meslektaşlarımız için umarım faydalı olacaktır. Bu türlü teknik inceleme gezilerinin karşılıklı bilgi aktarımı açısından çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bizden sonra mesleği devralacak mühendis adaylarına çalışmalarımızı yerinde gösterdik. Ormanı, ormanda değerlendirmek ve öğrenmek doğru bir yöntemdir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 09:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?