6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

OSEGÜ'den kene açıklaması

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (OSEGÜ) Tıp Fakültesi bahçesinde 1 kişiyi kene ısırdığı, 1 görevliyi ise şüpheli bir böceğin soktuğu, 1 çocuğun da Uşak'tan kene ısırması teşhisiyle hastaneye sevk edildiği bildirildi.

Bir süre önce ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Poliklinik girişindeki bahçede 3 kişiyi kene ısırdığı haberiyle ilgili bir açıklama yapan Rektör Yardımıcısı Prof. Dr. Muzaffer Metintaş, "Kene ısırmalarıyla ilgili yapılan incelemede, İ.K. adlı şahıs, kene ısırmasıyla acil serviste tedavi altına alındı. Bir güvenlik görevlimizi de şüpheli bir böcek sokmuştur. Ayrıca A.D. (10) adlı çocuk da Uşak Devlet Hastanesi'nden kene ısırması teşhisiyle hastanemize sevk edildiği tespit edilmiştir" dedi.

Metintaş, hastanenin bulunduğu Meşelik kampusü'nün ormanlık alana yakın olduğunu ifade ederek, "Gerek hastanemiz bahçesi, gerekse üniversite birimlerinin bulunduğu park, bahçeler düzenli olarak ilaçlanmaktadır. Ancak, ormanlık alanın bulunduğu kampüste biyolojik kontrolü sağlama olanağı bulunmamaktadır. Bu sebeple, vatandaşlarımız çayır, çimen, piknik alanları ve su kenarlarında Sağlık Bakanlığı'nca yapılan uyarılara dikkat etmeleri gerekmektedir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 17:15:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?