6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Otopark, okuma salonu oldu

Eskişehir'de atıl vaziyetteki otoparkı açık hava okuma salonuna çeviren kütüphane müdürü, 4 ayda 20 bin kişiyi gazete, dergi ve kitapla tanıştırdı.

Şehrin en işlek caddesinde yer alan kütüphaneye vatandaşları çekmek için çalışma başlatan Eskişehir İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mehmet Akkaya, yıllardır boş bekleyen kütüphane otoparkının üzerini kapattı, etrafına çim ektirip çit çektirdi. Mehmet Akkaya, park alanına aynı anda 40 kişinin oturabileceği okuma salonu yaptırıp, masalara günlük gazete, çeşitli dergi ve kitap koydu.

Resim sergisi ve okuma haftası gibi organizasyonlar düzenleyen müdür, okuma salonunu en çok ziyaret edilen yerlerden biri haline getirdi. Kısa sürede salonun müdavimi haline gelen vatandaşlar, artık parkta veya banklarda oturmak yerine sohbetlerini okuma salonunda sürdürmeye başladı. Çevresindeki insanların kitap, dergi, gazeteyle meşgul olduğunu gören gençlerde kitap okuma hevesi oluştu. İlk günlerde günde 50-60 kişiyi ağırlayan okuma salonu, şimdi 200 kişiyi misafir etmeye başladı. 4 ay önce açılan okuma salonu şimdiye kadar 20 bin kişiyi ağırladı. Bu süreçte 2 bin kişi ise devamlı kitap okuma alışkanlığı kazanarak kütüphaneye gitmeyi zevk haline getirdi. Mevlüdiye Selçikliligil de (18) salon sayesinde kitaplarla tanıştığını dile getirerek, "Adeta kitap kurdu oldum. Kitaplar sayesinde hayatım değişti. Liseyi bitirdikten sonra üniversite okumak istemiyordum. Ama bu fikrimi okuduğum kitaplar değiştirdi." açıklamasını yaptı.

Kütüphane müdürü Akkaya, projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu ve bu sayede vaktini boşa geçiren insanları kitap ve kütüphane ile tanıştırmayı başardıklarını söyledi. İnsanların okuma salonunda dinlenirken, aldıkları aperitifleri yerken yeni bilgiler öğrenme fırsatı bulduklarını anlatan Akkaya, "Bugün okuma salonuna gelen yarın kütüphaneye gelir. Kitapları karıştırmaya başlar. İnsan bilmeden de okuma ortamında kitapla tanışıyor." diye konuştu. Okuma salonunun ilgi görmesinin işletmecilerin dikkatini çektiğini ifade eden Akkaya, salonu kiralamak isteyenler olduğunu ancak ticari kaygılarla buna karşı çıktıklarını ifade etti.

Zaman
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 13:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?