4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Özbek: İşverenler panik yapmasın!

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, "İşverenler, krizde panik yapmayı bırakıp ayakları yere basan planları hayata geçirmelidir" dedi.

Özbek, Türk-İş'e bağlı sendikanın Eskişehir Şubesi'nin 10. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Bu yapılan, adına da Ergenekon denen olay, Türkiye'yi, halkımızı sarstı. Yüce Türk milleti, 'Nereye gidiyoruz' diye kara kara düşünmeye başladı. Bu iyi bir şey değil. Ulusal düzeydeki görsel ve yazılı basınımız, maalesef bu duruma gereği gibi yer vermiyor. Basını susarsa, halkı susarsa. Demokrasi, tepki toplumunun gereğidir. Tepki toplumu olma özelliğimizi kaybettik. Herkes bir şey yüzünden susuyor, bu iyi bir şey değil" diye konuştu.

Sendikaların demokrasinin adeta aort damarları olduğunu ifade eden Mustafa Özbek, "Hür sendikacılık yoksa o ülkede demokrasiden, demokratik rejimden bahsedemezsiniz. Onun için sendikalarımız, konfederasyonlarımız ayağa kalkmalıdır. 'Ne oluyor?' demelidir. Siyasi partilerimiz meydanlara inmelidir. Siyasi partiler genel başkanları salıdan salıya grubuna hitap etmemelidir'' dedi.

Özbek, dünyanın gelişmiş ülkelerinde başlayıp Türkiye'yi de etkisi altına alan bir krizin söz konusu olduğunu kaydederek şunları söyledi:

"İşverenler, krizde panik yapmayı bırakıp ayakları yere basan planları hayata geçirmelidir. İşçiler sizi ileri yıllara taşır. Siz de işçiyi ileri yıllara taşımalısınız. İşçiyi ileri yıllara taşımak, Türk Metal yöneticilerinin namus borcudur. Her şey karşılıklı. Kriz bu yıl da bitecek gibi değil. 2010, 2011'leri dikkate alarak uzun soluklu tedbirler alıp yürümemiz lazım."

Mustafa Özbek, Makine Kimya Endüstrisi'nin (MKE) özelleştirilmesine izin vermeyeceklerini sözlerine ekledi.

Genel kurula katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen de Eskişehir'de önemli bölümü sendikalı olan 6-7 bin işçinin işten çıkarıldığını, İŞ-KUR'dan haberi olanların buraya müracaat ettiğini söyledi.

Genel kurula MHP Eskişehir milletvekili Beytullah Asil, sendika yöneticileri ve üyeleri de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 18:42:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?