3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Özel tatlara Avrupa ilgisi

ESKİŞEHİR'İN ÖZEL TATLARINA AVRUPA İLGİSİ

Eskişehir Özel Tatlar Grubunun rehberliğini yapan Ufuk Yılmaz, "Eskişehir'in yerel tatlarını Avrupalılara öğreteceğiz'' dedi.

''Hayat Boyu Öğrenme'' projesi çerçevesinde Eskişehir'e gelen grup, şehrin mahalli mutfağını tadarak tanıdı. Grubun rehberliğini yapan Ufuk Yılmaz, ''Grundtuig Eskişehir'den Özel Tatlar'' çalışma grubuna 8 farklı ülkeden 20 kişinin katıldığını belirterek, "Bu projeye 163 kişi başvurdu. Biz bunların arasından 20 kişi seçtik. Eskişehir'in yerel tatlarını, Eskişehir'in gezip görülecek yerlerini görecekler. Kırımlar Derneği ve Balkan Karaçay Derneği'ni, ayrıca turizm meslek liselerini de gezeceğiz. Buralarda yemek yapacaklar. Çalışmalar sonunda cuma günü Taşbaşı Kültür Merkezi'nde fotoğraf sergisi açılacak. Bu sergi, 5 gün boyunca yaptığımız çalışmalarda çekilen fotoğraflardan oluşacak" dedi.

Beylerbeyi Konağı'nı ziyaret eden gruba Osmanlı kültürünü tanıtan Çapa Medikal'in sahibi Niyazi Çapa ise, Beylerbeyi Konağı'nın tarihi bir gün yaşadığını belirterek. ''Bugün misafirlerimizi konağımızda ağırlayarak, Türklerin misafir perverliğini göstereceğiz. Kültürümüz ile ilgili bilgiler vereceğiz. Misafirlerimize yörük-Türkmen kıyafetlerini giydirdik. Daha sonra mahalli yemeklerimizden gözleme ve mantı ile ayran ikram edeceğiz. Ziyaretlerinden büyük mutluluk duydum. Bundan sonra geleceklere de kapımızın açık olduğunu söylemek isterim" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda heyet, giydikleri Osmanlı kiyafetleri ile poz vermeyi ihmal etmedi.

ESKİŞEHİR'İN ÖZEL TATLARINA AVRUPA İLGİSİ
ESKİŞEHİR'İN ÖZEL TATLARINA AVRUPA İLGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2011 Pazartesi 16:02:01
Güncelleme :14 Şubat 2011 Pazartesi 20:25:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?