3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Özgener'den Büyükerşen'e ziyaret

FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANI ÖZGENER'DEN BÜYÜKERŞEN'E ZİYARET

Eskişehir'e gelen Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti.

Belediyeye Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal ile birlikte gelen Özgener, Eskişehir'in bir tek stadyum eksiği bulunduğunu söyledi.

Başkan Büyükerşen de, bunun üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylanan 1/25 binlik planlarda Muttalip Yolu'ndaki çok büyük bir alanın her türlü spor tesislerine sahip ideal bir spor köyü alanı olarak planlandığını belirterek, "Spor köyünde 30-35 bin kişilik bir stadyum başta olmak üzere kapalı spor salonları, olimpik yüzme havuzları ile bütün spor branşlarının ihtiyaçlarına cevap verecek tesisler yer alıyor. Bu büyük projede ulaşım, otopark ve diğer tüm donatılar ile kentin en az 50 yıl sonraki nüfus artışı da dikkate alındı. Japonya, Çin ve Güney Kore'deki emsal tesisleri örnek aldık. Türkiye'de hepimiz büyük düşünmek zorundayız. Bu projenin herkesin desteğiyle etap etap hayata geçirileceğini umuyorum. Mevcut stadyumdaki açık tribünün üstünün kapatılması işini de belediyemizin 2010 bütçesine koymuştuk. Bütçe bu hafta Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülecek" dedi.

FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANI ÖZGENER'DEN BÜYÜKERŞEN'E ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 13:52:00
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 18:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?