3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Öznur davasında gerginlik

ÖZNUR DAVASINDA GERGİNLİK

Eskişehir'de, boğularak öldürülen Öznür Uluişden'in babası, duruşmada sanığa sandalye fırlatmak istedi.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan 2. duruşmaya sanık Ali Haydar K. (48), avukatı, öldürülen Öznür'un babası Recep Uluişden ve Kadın Platformu Şubesi üyeleri katıldı. Duruşma öncesi adliye önünde toplanan Eskişehir Demokratik Kadınlar Platformu üyesi bir grup, ellerinde taşıdıkları dövizlerle basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan Çiler Kayabaşı, Öznur'un davasının sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirterek, ''Öznur öldürüldüğünde 11 yaşındaydı. 48 yaşında bir katil tarafından boğularak öldürüldü ve o katil utanmadan ilk duruşmada beraatini istedi. Öznur için adalet istiyoruz. Zanlı Ali Haydar K.'ye ağırlaştırılmış müebbet verilsin. Artık erkeklerin egemen olduğu sistem değil, adalet kazanacaktır'' dedi.

Duruşmaya katılmak isteyen Kadın Hukuku Komisyonu ve Çocuk Hakları Komisyonu'nun talepleri mahkeme tarafından reddedildi.

Zanlı Ali Haydar K, duruşmada, daha önceki ifadelerinin doğru olduğunu belirterek, "Suçsuzum. Olayı bir çete gerçekleştirdi" dedi.

Bu arada, küçük Öznur'un babası Recep Uluişden, duruşmada sanığa sandalye fırlatmak isteyince polisler tarafından engellendi.

Mahkeme heyeti, zanlının eşi ile oğlu Ali K.'nin dinlenmesi için duruşmayı 28 Haziran tarihine erteledi.

9 ay önce meydana gelen olayda, ilköğretim okulu öğrencisi Öznür Uluişden (11), Kent Ormanı'nda boğulduktan sonra toprağa gömülmüş halde bulunmuş, polisin şüpheli olarak yakaladığı Ali Haydar K. tutuklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2011 Salı 12:54:04
Güncelleme :18 Mayıs 2011 Çarşamba 00:02:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?