8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Papaz çiftetellide

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) tanınmış papazlarından Charles Bulford, Eskişehir'de Türk arkadaşının kızının düğününe katılarak çiftetelli oynadı. 

Eşiyle birlikte Türkiye'ye gelen Bulford, ABD'de yaşayan ve organizatörlük yapan Selçuk Küçük'ün Eskişehir'de yaşayan kızı Eda Küçük (20) ile Fatih Yıldırım'ın (23) düğün merasimine katıldı. ABD'nin Philadelphia şehrinde papazlık yapan Charles Bulford, Eskişehir'de sokakta gerçekleştirilen düğünde davetlilerle birlikte çiftetelli oynadı. Oynarken elinde sürekli mendil taşıyan Bulford, "Ben Philadelphia'da papazım. Kızı evlenen arkadaşım Selçuk Küçük'ü bu mutlu gününde yalnız bırakmak istemedim. Türk düğünlerini ve oyunlarını çok beğendim. Türk düğünlerini ülkeme dönünce herkese anlatacağım. Dünyadaki bütün insanlar Türk düğünlerini görmeli" dedi. 

Eskişehir'in Han ilçesindeki tarihi Frigya Vadisi'ni de gezen Bulford'un, İzmir'deki Meryem Ana Kilisesi'ni ziyaret ettikten sonra Türkiye'ye birlikte geldiği kafile ile ABD'ye döneceği öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2007 Salı 14:53:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?