3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Para için kuzenini öldürdü

Eskişehir'de, 26 gün önce birlikte ava çıktığı teyzesinin oğlunu tüfekle öldürdüğü iddia edilen bir işçi, gasp ettiği öne sürülen kredi kartlarıyla şans oyunları oynayınca yakalandı. Katil zanlısının olaydan sonra kayıp müracaatında bulunduğu teyze oğlunun cesedine, karla kaplı olan bölgede yapılan aramalara rağmen ulaşılamadı.

İddiaya göre, bir fabrikada işçi olarak çalışan evli A.Ö. (26) 3 Şubat'ta ava gitmek üzere kendisi gibi işçi olan teyzesinin oğlu Kadir Günay (25) ile Odunpazarı Alaattin Parkı önünde buluşup, emanet av tüfeğini yanlarına alıp otomobille Sarıcakaya Yolu'ndaki Bozdağ mevkiine gitti. A.Ö. avda teyzesinin oğlu Günay'ı vurdu. Yaralı genç yere düşerken, A.Ö. teyzesinin oğlunun üzerinde bulunan ve içinde kredi kartları olan cüzdanını alarak olay yerinden kaçtı. A.Ö., daha sonra hiç bir şeyden haberi yokmuş gibi teyzesinin oğlunun kaybolduğuna dair Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp müracaatında bulundu.
 
Polisler, şüphelendikleri A.Ö.'yü takibe aldı. Şahsın, kayıp olan teyzesinin oğlunun kredi kartlarıyla değişik tarihlerde şans oyunları oynadığı, otomobile benzin aldığını ve en son da nakit para çektiğini banka kayıtlarından tespit eden Cinayet Masası dedektifleri, katil zanlısı A.Ö.'yü Şirintepe Mahallesi'nde düzenledikleri operasyonla yakaladı. Gözaltına alınan zanlı, teyzesinin oğlunu vurduğu yeri polislere gösterdi. Bunun üzerine polisler, Eskişehir Sivil Savunma, Bilecik'in Bozüyük ilçesinden gelen AKUT ekipleriyle birlikte bölgede arama yaptı. Ancak, sözkonusu yerin karla kaplı olmasından dolayı öldüğü sanılan Kadir Günay'ın cesedine ulaşılamadı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan A.Ö.'nün "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, av tüfeğiyle adam öldürme ve gasp" suçlarından adliyeye sevk edildiği bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 18:48:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?