9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Para saklamak için kendini bıçakladı

ESKİŞEHİR’de, bir tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan 4.5 aylık hamile 31 yaşındaki Filiz Tınmaz, kendini karnından bıçaklayıp, kendisine saldıran gaspçıların maaşını çaldığını söyledi. Eşi kendisinden para istediği için gasp yalanı uydurduğunu ileri süren Filiz Tınmaz hakkında, ‘Suç uydurmak, yalan beyanda bulunmak’ suçlarından yasal işlem yapılacağı belirtildi.

Dün gece saat 23.00 sıralarında meydana gelen olayda, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan evli bir çocuk annesi ve 4.5 aylık hamile Filiz Tınmaz, evinin arka sokağında komşuları tarafından yerde yaralı halde yatarken bulundu. Komşuları genç kadının yakınlarına, polise ve 112 Acil Servis'e haber verdi.

Kısa sürede olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibi, karnından tek bıçak darbesiyle yaralanan Filiz Tınmaz’ı Eskişehir Devlet Hastanesi’ne götürdü. Acil Servis'te yapılan müdahalenin ardından Eskişehir Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne sevkedilen Filiz Tınmaz'ın, karnındaki bebeğine birşey olmadığı belirlendi. Filiz Tınmaz, aynı ambulansla tekrar Devlet Hastanesi’ne getirildi. Burada tedavi altına alınan Filiz Tınmaz, yakınlarına ve polislere, “Eve gelirken önümü tanımadığım bir genç kesti. Bıçağı karnıma dayayıp çantamdaki maaşımı çaldı ve beni bıçaklayıp kaçtı” dedi.

Olayla ilgili araştırma başlatan polis, olay yerinin yakınında Filiz Tınmaz’ın çantasını ve hırkasını buldu. Çantadaki Tınmaz’a ait cep telefonu, kredi kartı ve kimliklerin alınmadığı belirlendi. Hastaneye gelen Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ağır Suçlar Bürosu dedekliflerinin sorgusu sırasında, Filiz Tınmaz, bıçakla kendi kendini yaralayapı, gasp yalanı uydurduğunu söyledi. Filiz Tınmaz ifadesinde, başka bir fabrikada işçi olarak çalışan eşi Yakup Tınmaz’ın akşam saatlerinde kendisini telefonla arayıp maaşını alıp almayacağını sorduğunu, kendisinin de alacağını söylediğini belirterek, “Eşime bir miktar para verecektim.

Ancak maaşımı birkaç gün sonra alacaktım. Telefon edince maaşımı alacağımı söyledim ve daha sonra da kendisine iftarı bayan arkadaşlarımın evinde açıp eve biraz geç geleceğimi söyledim. Eşime bir miktar para vermek için arkadaşlarımdan borç istedim. Onların da yanında fazla para yokmuş. Benim de alacağım maaştan ödeme yapmam gereken yerler vardı. Eve gelirken sokakta çantamdaki bıçağı çıkartıp kendi kendimi yaraladım. Beni yaralı halde bulan komşularıma, eşime ve yakınlarıma da gaspçının saldırısa uğradığımı söyledim” diye konuştu.

Yakup Tınmaz ise, “Ondan para istediğim için kendi kendini yaralamasına gerek yoktu. Bana para vermeyeceğini söyleyebilirdi. Neden böyle yaptı bilemiyorum” dedi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Filiz Tınmaz hakkında, ‘Suç uydurmak, yalan beyanda bulunmak’ suçlarından yasal işlem yapılacağını belirtti.

DHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 17:29:58
Güncelleme :22 Eylül 2007 Cumartesi 17:43:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?