4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Parkta pitbull dehşeti

PARKTA

Eskişehir'de, parkta oynarken
"pitbull" cinsi bir köpeğin saldırdığı biri 11, diğeri 8 yaşındaki iki çocuk ile miniklerden birinin bababası yaralandı. Çocukları, pitbull saldırısından köpekle boğuşan ve taş atan babaları kurtardı.

Olay, Çamlıca Mahallesi'nde bir parkta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, parktaki salıncakta sallanan Sami Sefa Uysal (8) ile kendisinin salıncaktan inmesini bekleyen Jülide Pelin Uyanık'a (11), sahibi henüz belirlenemeyen başıboş pitbull saldırdı. Köpek, Sami Sefa Uysal'ı sağ bacağından, Jülide Pelin Uyanık'ı sol bacağından, çocukları kurtarmak için hayvanla boğuşan Sefa'nın babası Soner Uysal'ı da (32) sol bacağından ısırdı. Köpek, çocukların babalarının kendisine taş atması üzerine korkup kaçtı.

Bu arada yaralı çocuklar ile Soner Uysal, Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sefa ile babası, acil serviste tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildi. Sol bacağı iki yerden kırılan minik Jülide ise ortopedi servisinde tedavi altına alındı.

Jülide Pelin Uyanık'ı ameliyata alınmadan önce hastanede ziyaret eden Sefa ve Soner Uysal, küçük kıza, "Geçmiş olsun, kendine iyi bak" dileklerini iletip moral verdi.

Çocukları kurtarmak için pitbull ile dakikalarca boğuşan ve kendisi de yaralanan Soner Uysal, "Pitbull cinsi köpek salıncakta sallanan çocuklara saldırdı. Çocukların başına bir şey gelmesin diye biz de kendisine saldırdık, taş attık. Hayvanla 4-5 dakika boğuştum. Benim yaptığımı kim olsa yapardı. O köpeklerin yasaklanması lazım. Toplatılacaksa toplatılsın. Daha küçük bir çocuk olsaydı öldürebilirdi" dedi.

Her gün gittikleri parkta pitbull saldırısıyla büyük korku yaşadıklarını anlatan Jülide Pelin Uyanık ise, "Salıncakların olduğu tarafa gittik. Sefa sallanıyordu, biz de onun inmesini bekliyorduk. Köpek gelince biz babamızın yanına gittik. Sefa'nın bacağını ısırdı, bunun üzerine babası da hayvana tekme attı. Biz masanın üzerine çıktık. Babam da köpeğe taş attı. Köpek kaçtı. Babamın yanına giderken köpek bu kez beni bacağımdan ve elimden ısırdı, yere düştüm. Bacağımda iki kırık var, ameliyat olacağım" diye konuştu.

Polis ekipleri, köpeği ve sahibini bulmak için araştırma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2010 Cuma 13:33:01
Güncelleme :13 Ağustos 2010 Cuma 15:58:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?