4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Patlamanın peşini bırakmayacak!

Eskişehir'de geçen ay meydana gelen patlamada kardeşini kaybeden İbrahim Çolak, patlamanın sebebinin ortaya çıkarılması için gerekirse yurtdışından bilirkişi heyeti getireceğini söyledi.

15 Mayıs'ta Tunalı Mahallesi Gaffar Okkan Caddesi'nde bir parke dükkanında meydana gelen ve 1 kişinin ölümü, 57 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamanın sebebi olarak, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı doğalgazı gösteriyor.

Eskişehir Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (ESGAZ) ve İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İGDAŞ) ise bu raporu kabul etmiyor. Kimya Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi de, "Patlama doğalgaz ya da açık kalan tiner, zift tenekelerinden oluşan buharlaşma sonucu olabilir" diyor. Anadolu Üniversitesi'nin hazırladığı rapor ise henüz tamamlanmadı.

Söz konusu patlamada kardeşi Hasan Çolak'ın (58) vücudunun yüzde 65'inde ikinci ve üçüncü derece yanıklar oluştuğunu beliren İbrahim Çolak, "Kardeşim, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 10 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetti. Kardeşim, bahse konu iş yerinde 15 gün önce işe başlamış. Sabah iş yeri sahibiyle birlikte dükkanı açmışlar. Kısa süre sonra patlama olmuş. Kardeşimin ölümüne, 57 kişinin yaralanmasına, birçok ev ve iş yerinin zarar görmesine neden olan patlamanın sebebini araştırıyorum" dedi.

"BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM"

Çolak, patlamanın sebebini belirleyecek raporların çelişkili olduğunu ifade ederek, uzun yıllar Almanya'da çalıştığını, gerekirse yurt dışından bilirkişi heyeti getireceğini kaydetti.

Patlamanın sebebini kesin olarak ortaya çıkaracağını anlatan İbrahim Çolak, "ESGAZ, görüşme talebimizi reddetti. Eskişehir'de 2 gün önce yine patlama oldu. Orada da bir kişi öldü. 4 ay içinde 3 kez patlama oldu. Bu Eskişehir halkına yazık değil mi? İnsanlar bunların sebebini bilmeli. Patlamanın meydana geldiği apartmanın yanındaki apartmanın doğalgazı kesikmiş. Bir gün önce ESGAZ görevlileri, bu dairenin gazını açmışlar. Daha sonra buradan gaz kokusu alan vatandaşlar, ESGAZ'ı aramışlar. Görevliler 3 kez gelip gitmişler. Gelen görevlilerin kontrol yapmadan gittikleri iddia ediliyor. Birilerinin ihmali varsa bunu ortaya çıkaracağım. Kardeşimin ölümüne sebep olanları bulacağım. Gereken cezayı almalarını sağlayacağım. Bizim canımız yandı, başkalarının canı yanmasın. Bugüne kadar meydana gelen patlamaları Eskişehirliler ucuz
atlattı. Daha büyük facialar yaşanmaması için bu işin peşini bırakmayacağım" diye konuştu.

Patlamanın meydana geldiği iş yeri ve apartmanın sahibi Serdar Gül ise, hiç kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini iddia ederek, "Bir an önce sorumlular bulunsun. İtfaiye Daire Başkanı, patlamanın sebebi olarak, 'Yüzde 99 doğalgaz' diyor. ESGAZ bunu kabul etmiyor. Çok mağduruz. Evimiz ve iş yerimiz kullanılamaz halde. Rapor sonuçlarını bekliyoruz. Oturulamaz hale gelen binadan taşındık. 3 dairede toplam 18 kişi yaşıyordu. Hepimiz mağdur olduk. Suç duyurusunda bulunduk. Raporlar çelişkili. Ne yapacağımızı şaşırdık. Hangi yola başvuracağımızı bilmiyoruz. Kimse bizi arayıp sormuyor. Kendi imkanlarımızla tadilat yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 11:23:41
Güncelleme :17 Haziran 2009 Çarşamba 11:54:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HALİT DEMET IP: 88.227.160.xxx Tarih : 18.06.2009 19:55:58

ESKİŞEHİR İTFAYESİ PATALAMA NEDENİ DOĞALGAZ İDDASINI  KAMUOYUNA NEDENLERİ İLE İZAH ETMELİDİR.ELİNDE CİHAZ BULUNMAKTADIR.ÖLÇTÜĞÜ DEĞERLERİ AÇIKLAMALIDIR.