3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Pilav dağıtımında izdiham!

ESKİŞEHİR'de ‘Kutlu Doğum Haftası' nedeniyle müftülüğün cami önündeki pilav dağıtımında izdiham görüldü.

Hafta etkinlikleri kapsamında Eskişehir Müftüğü, Çetintaş Giyim Sanayi A.Ş.’nin sahibi Yılmaz Çetintaş’ın katkılarıyla Çarşı Camii önünde 4 bin kişilik etli pilav, ayran ile 15 bin Kuran-ı Kerim ve Hz.Muhammed'in hayatını anlatan kitap dağıtıldı. Öğle namazı ardından cami önünde kurulan 4 ayrı stantta ücretsiz dağıtılan etli pilav, ayran ve dini kitapları almak isteyenler uzun kuyruk oluşturdu.

Dağıtım sırasında yaşanan izdihamda bazı kişiler ezilme tehlikesi geçirdi. Görevli polisler izdihama neden olanları yeniden kuyruğa sokmak için çaba harcadı. Polisler, bu kişilerin kuyruğa girmemesi üzerine dağıtımı bir süre durdurdu. Yeniden kuyruk oluşturulması üzerine başlayan izdiham zaman zaman tekrarlandı.

MÜFTÜ: KUYRUK, AÇLIKTAN DEĞİL

Eskişehir Müftüsü Ahmet Akın, dağıtım sırasında oluşturulan uzun kuyruğun açlıktan kaynaklanmadığını söyledi. Müftü Akın şöyle dedi:

“Peygamberimizin hayrına dağıtılması ve hayırlı işte sevap olması nedeniyle uzun kuyruklar oluşturuyorlar. Dağıtılan bu pilavın şifalı olduğu düşüncesindeler. İnsanlar da okuma alışkanlığı yok. Her eve birer yayın girmesini istedik. Okumayan bir toplumuz. Bunlar bir vesile olur. Okuyan insandan, ilim yapan insandan zarar gelmez. Bugün ileri giden ülkeler hep okuyan, kendini geliştiren ülkelerdir. İnşallah bu yönde de biz bir başlangıç oluruz.”

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 17:42:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?