6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Polis gasp yaptı, paralar havaya saçıldı

Eskişehir’de, sattığı evin parasıyla tapu dairesinden çıkan 57 yaşındaki Ferruh Tanyel, sokakta gaspçıların bıçaklı saldırısına uğradı.

Sırtından ve bacağından bıçaklanan Ferruh Tanyel ağır yaralanırken, yaklaşık 104 bin YTL’yi gasp ettikleri ileri sürülen aralarında bir polis memurunun da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Boğuşma sırasında yere saçılan paralardan 9 bin YTL’yi alan 3 kişi de yakalandı.

Yeni Mahalle Kanalboyu Sokak’ta dün saat 16.30 sıralarında meydana gelen olayda, kendisine ait evi 115 bin YTL'ye satan Ferruh Tanyel, Eskişehir Tapu Dairesi’nden çıkıp, aldığı parayı yatırmak için bankaya gitmek üzere otomobiliyle yola çıktı. İddiaya göre, tapu dairesine bir işleri varmış gibi gelen ve etraflarını kontrol ederken, Tanyel'in para aldığını gören Bursa Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru R.K. (41) ile yanındaki arkadaşları M.G. (42) ve C.I. (25) 16 P 3602 plakalı otomobil, Ö.G. (28) ve A.Ö. (27) ise 34 BE 1353 plakalı otomobille Ferruh Tanyel’i takibe başladı.

Otomobilini Sivrihisar Caddesi’ndeki banka şubesi yakınlarına parkedip, poşete koyduğu 115 bin YTL ile araçtan inen Ferruh Tanyell’in önünü kesen Ö.G. ile A.Ö. elindeki para dolu poşeti almak istedi. Tanyel'in poşeti vermemek için direnmesi üzerine Ö.G. sırtından ve bacağından bıçakladı. Ağır yaralanan Ferruh Tanyel’in elindeki poşet içinde bulunan paralar sokağa saçıldı. Ö.G. ile A.Ö. paraların büyük bir bölümünü alıp plakaları çalıntı olduğu belirlenen 34 BE 1353 plakalı otomobile binip kaçtı. Olay yerinin yakınında bulunan ve gasp olayını plandıkları öne sürülen polis memuru R.K. ile M.G. ve C.I.'da bulundukları 16 P 3602 plakalı otomobille uzaklaştı.


Bu arada, yoldan geçerken yere saçılan paraları gören E.H. (17), H.S. (15) ve H.S. (17) de 9 bin YTL'yi alıp kaçtı.


Çevredekilerin çağırdığı 112 Acil Servis ambulansıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Ferruh Tanyel, yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.


ZANLILARIN 2’Sİ ESKİŞEHİR, 3’Ü İNEGÖL’DE YAKALANDI


Olayla ilgili araştırma başlatan polis, zanlıların kaçış güzergahlarında önlem aldı. Ö.G. ve A.Ö. olay yerine yaklaşık 2 kilometre uzaktaki Işıklar Mahallesi'nde, Büyükşehir Belediyesi Opera binası yakınlarında otomobilden inip kaçmak isterken yakalandı.


Yere saçılan 9 bin YTL'yi toplayıp kaçan E.H., H.S. ve H.S. ise kısa süre sonra paralarla birlikte yakalanıp gözaltına alındı.
Zanlılardan Ö.G. ve A.Ö.'nün ifadeleri doğrultusunda diğer otomobildeki zanlıların Bursa'ya gideceklerini öğrenen polis, durumu Bilecik ve Bursa Emniyet müdürlüklerine bildirdi. R.K., M.G. ve C.I.'nın bulunduğu otomobil, saat 18.00 sıralarında Bursa’nın İnegöl İlçesi'nde durduruldu. Gözaltına alınan 3 zanlı, dün gece Eskişehir’e getirildi.


2 BİN 65 YTL EKSİK


Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, gasp olayına karışan 5 zanlı ile saçılan paraları toplayıp kaçan 3 zanlıdan toplam 112 bin 945 YTL para ele geçirdiklerini, 2 bin 65 YTL’nin ise kayıp olduğu bildirdi.


Bursa'dan Eskişehir'e geldikleri belirlenen zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 19:41:33
Güncelleme :26 Nisan 2008 Cumartesi 20:22:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?