3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Polis müdürünü ağlatan şarkı

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Şubesi ekipleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle sokakta yaşayan çocuklara ziyafet verdi.

Bir sokak çocuğunun annesine hitaben yazdığı şarkıyı okuması, Emniyet Müdür Yardımcısı’nı ağlattı.

Sokak çocuklarının yaşadığı mekanları tek tek dolaşan Çocuk Şubesi ekipleri, kimsesiz minikleri tek tek topladı. Şubeye götürüleceklerini sanırken, polis evinde kendileri için hazırlanan yemeklerle karşılaşan çocuklar dolasıya eğlendi. Bazı çocuklar 2 gündür yemek yemediklerini söyledi. Yurtta kalan çocukların da aralarında bulunduğu 20 kimsesiz çocuk, dua edilmesinin ardından yemeklerini yedi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Ekrem Nalcı, "24 saat bu çocuklarımızla ilgileniyoruz. Bu çocuklarımızın topluma yararlı, geleceklerinin aydınlık olması için çalışıyoruz. 23 Nisan etkinliklerinden mahrum kalmamaları için çocuk şubemiz böyle bir yemek tertipledi. Polis amcaları bu çocuklarımızın her zaman yanında. Bu, sadece polisiye tedbirlerle çözülecek bir olay değil. Sokak çocukları, Türkiye’nin genel bir sorunu. Meclisin gerekli düzenlemeleri acilen yapması gerekir" dedi.

Çocuk Şubesi Müdürü Sedat Eroğlu ise, sokak çocuğu olarak adlandırılan küçüklerin bazı imkanlardan faydalanamadığını ifade ederek, "Onları topluma kazandırmak ve sokağın olumsuz etkilerinden kurtarmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Sokak çocukları, toplumun kanayan yarası. Beslenme, barınma, sağlık, suça itilme, cinsel istismar ve şiddete uğrama gibi bir çok tehlikeyle karşı karşıyalar. Biz bunları önlemeye çalışıyoruz. Bu konuda sivil toplum örgütlerinin de desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu.

Polis evinde unutulmaz saatler yaşayan sokak çocukları, polisin kendilerine gösterdiği şefkatten mutlu olduklarını ifade etti. Çocuklar arasındaki Murat Kırbacı ile Uğur Balyoz, güzel sesleriyle şarkılar okurken, polis amcalarından alkış aldı. Kendisini terk eden annesine hitaben yazdığı şarkıyı seslendiren Murat Kırbacı, herkesi duygulandırdı. Emniyet Müdür Yardımcısı Ekrem Nalcı göz yaşlarını tutamadı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 18:48:27
Güncelleme :24 Nisan 2005 Pazar 15:17:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?