6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Polis silahını gaspa 13 yıl hapis

Eskişehir'de, emekli bir polis memurunun tabancası ve parasını gasp ettikleri iddia edilen 2 sanık 13'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü son duruşmasında, tutuklu sanıklar Hakan Tekir ve Vedat Doruk, bir kez daha hakim karşısına çıktı.

Mahkeme heyetinin son sözünü sorduğu tutuklu sanık Hakan Tekir, ''Kesinlikle yağma suçlamasını kabul etmem. Olay, bir kavgadan ibarettir. Suçsuzum'' dedi.

Diğer tutuklu sanık Vedat Doruk ise, suçlamayı reddederek, "Suçtan zarar görenin silah çekmesi sebebiyle müdahale ettim. Arkadaşımın hayatını kurtardım. Yağma suçunu işlemedim. Suçtan zarar görene vurduğum da doğrudur. Ancak, arkadaşımı kurtarmak için yaptım'' diye konuştu.

Duruşma sonunda kararını açıklayan mahkeme heyeti, her iki sanığa 13'er yıl hapis cezası verdi. 2007 yılı Ocak ayında Kurtuluş Mahallesi Ziya Paşa Caddesi'nde meydana gelen olayda, emekli polis memuru Feramuz Yılmaz'ı (48) darp eden 2 kişi, 250 YTL ve tabancasını gasp etmiş, sanıklar Hakan Tekir ve Vedat Doruk hakkında dava açılmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 17:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?