4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Polisten eroin operasyonu

Eskişehir ve Afyonkarahisar'da polisin düzenlediği "Zirve" operasyonunda narkotik dedektör köpekleri "Seren Lida" ve "Tomi", bir kamyonetin stepnesi ile bir evde zula edilen toplam 14 kilo 287 gram eroini bulurken, operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Eskişehir ve Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin "Zirve" kod adıyla düzenlediği operasyonda, Afyonkarahisar'dan takibe alınan 03 plakalı bir kamyonet, Eskişehir'in Gündoğdu Mahallesi Çevre Yolu'nda trafik kontrolünden durduruldu.

Aracın sürücüsü N.K. (39) gözaltına alınırken, otoparka çekilen araçta narkotik dedektör köpekleri "Seren Lida" ve "Tomi" kullanılarak arama yapıldı. Polis köpekleri, kamyonetin yedek lastiği içine gizlenen 13 kilo 309 gram eroini buldu. Operasyon kapsamında şüpheliler A.A. (34) ve F.A. (25) da, Afyonkarahisar'da polis ekiplerinin operasyonuyla yakalandı.

Eskişehir'den özel izinle Afyonkarahisar'a götürülen narkotik dedektör köpekleri, bir evde yapılan aramada 978 gram daha eroin buldu. Gözaltına alınan A.A. ve F.A. da Eskişehir'e getirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli, ele geçirilen toplam 14 kilo 287 gram eroinle "uyuşturucu madde ticareti yapmak, eroin depolamak ve nakletmek" suçlarından Eskişehir Adliyesi'ne sevk edildi.

Afyonkarahisar'dan yola çıkarılan eroinin, Eskişehir ve Bursa üzerinden yurtdışına pazarlanmasının planladığı iddia edildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 20:04:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?