4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Polisten sahte dolar operasyonu

Eskişehir'de piyasaya 2 bin 973 adet sahte 100 ABD doları sürmeye hazırlandıkları iddia edilen 8 kişi, mali polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kentte piyasaya sahte para süren kişilere yönelik yürüttüğü projeli çalışmalar kapsamında şüpheliler M.T., R.U., M.T., B.Ö., M.K., Ö.R., H.S. ile D.K.'yi kent merkezinde ve Alpu ilçesinde yakaladı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 2 bin 973 adet sahte 100 ABD doları ile 7 adet sahte 20 TL ele geçirildi.

Gözaltına alınan 8 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, sahtecilik, sahte para ticareti yapmak, nakletmek, muhafaza etmek, sahte parayı bilerek kabul etmek ve suç delillerini yok etmek" suçlarını işledikleri iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Emniyet yetkilileri, ele geçirilen sahte 100 dolarların piyasaya sürüm kabiliyetinin yüksek olması sebebiyle vatandaşların döviz bürolarından, bankalardan ya da alışveriş karşılığında aldıkları "FF 52723321A, FF 72325321A, FF 32725321A ve FF 22723351A" seri numaralı 100 dolarlara karşı daha duyarlı olmaları, özellikle ABD dolarları üzerinde çıplak gözle görülebilen kırmızı ve mavi kılcal liflere, sözkonusu banknotların sağ alt köşesinde bulunan rakamların yeşil görünümden siyah görünüme geçmesi gibi paranın gerçekliğini teyit edici özelliklerine dikkat etmeleri gerektiğini bildirdi.

Vatandaşların sahte parayla karşılaştıklarında vakit geçirmeden en yakın emniyet güçlerine şahısların eşkalini ve kullandıkları araçlar hakkında bilgi vermesini isteyen yetkililer, "Sahte ABD dolarları Eskişehir'in Alpu ilçesinde ele geçirilmiş olmasından dolayı özellikle Alpu ve civarındaki vatandaşların bu konuda daha duyarlı olması gerekmektedir. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü olarak, piyasaya sahte para sürerek milli ekonomiye zarar veren şahıslara karşı operasyonlara hassasiyet ve titizlikle devam edilmektedir. Bu mücadelemizde duyarlı vatandaşlardan aldığımız büyük destek bizi son derece memnun etmekte ve motivasyon kaynağımız olmaktadır" ifalerini kullandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 17:31:36
Güncelleme :25 Ağustos 2009 Salı 17:51:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?