8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Porsuk çayında çalışmalar devam ediyor

Eskişehir'de, Büyükşehir Belediyesi'nin "Kentsel Gelişim Projeleri" çerçevesinde Porsuk Çayı'nda yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi'nin, Porsuk Çayı'nın 12 kilometrelik kent içi geçişini kapsayan kısmında başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor. Bir taraftan Porsuk üzerindeki araç ve yaya köprülerini yenileyen ekipler, diğer taraftan da yatak rehabilitasyon çalışmalarına devam ediyor. Yenilenen Salhane Köprüsü ile Tabakhane Köprüsü arasında çalışan ekipler, bu kısımda dolgu işlemleri ile fore kazık çalışmaları gerçekleştiriyor. Aydın Arat Parkı'nda bulunan ve park yapmak için doldurulan Porsuk'un doğal kolunu yeniden açmak için de çalışan ekipler, ayrıca Kent Park'ta bulunan su seviye kontrol yapısı inşaatı çalışmalarını da sürdürüyor.
Yürütülen çalışmalarla birlikte gün geçtikçe Porsuk Çayı'nın yeni ve güzel yüzünün de şekillenmeye başladığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, "Proje tamamlandığında Porsuk Çayı, yenilenen köprülerinden temizlenmiş yatağına, peyzajından botlarına her şeyi ile Avrupa'daki çay ve nehirlerden farksız hale gelecek. Porsuk Çayı'nda yürütülen çalışmalar sebebiyle verdiğimiz geçici sıkıntılardan dolayı vatandaşlarımızdan biraz daha sabırlı olmalarını rica ediyorum" dedi
iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 17:44:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?