3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Porsuk Çayı'nda fener alayı

Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü münasebetiyle Porsuk Çayı'nda teknelerle fener alayı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü sebebiyle Porsuk Çayı’nda bir dizi faaliyet düzenledi. Etkinliklerin ilkinde Osmangazi Üniversitesi Spor Kulübü, ESKİ Spor Kulübü, Eskişehir Kent Konseyi, Genç Avukatlar ve Eskişehir Kano Dragon ve Su Sporları takımlarının katılımıyla dragon yarışları yapıldı.

İkişerli takımlar halinde yapılan yarışların sonunda birinciliği Osmangazi Üniversitesi takımı kazandı. Yarışlar sonunda dereceye giren kulüplere kupa ve sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Dragon yarışlarının ardından yine Porsuk Çayı’nda teknelerle fener alayı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi’ne ait 7 teknenin katıldığı görsel şölen kapsamında gerçekleştirilen havai fişek gösterileri, Porsuk'u bambaşka bir güzelliğe büründürdü. Türk bayrakları ile süslenen teknelerin geçişine, Eskişehirliler yoğun ilgi gösterdi.

Belediyenin 2 Eylül faaliyetleri kapsamında düzenlediği konserler de, büyük beğeni topladı. Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Büyükşehir Sanat ve Kültür Sarayı’nda şef Ender Sakpınar yönetiminde "2 Eylül Özel Konseri" verdi. Keman sanatçısı Cihat Aşkın’ın konuk solist olarak katıldığı konserde Mozart’ın 'Saraydan Kız Kaçırma Uvertürü', '5 numaralı keman konçertosu ve Türk Marşı', Rossini’nin 'İtalya’da Bir Türk', Haydn’ın 'Türk Suiti' eserleri seslendirildi.

2 Eylül konserlerinden bir diğeri ise, Bülent Oral Buselik Korosu’nun katılımıyla Bilim, Sanat ve Kültür Parkı’nda verildi. Koronun seslendirdiği Türk Sanat Müziği’nin seçkin eserlerine Eskişehirliler de eşlik etti. Konser, havai fişek gösterileriyle sona erdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 15:19:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?