6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Porsuk çayında kurtarma operasyonu

Eskişehir'de, Porsuk Çayı'na girip itfaiye görevlisinden kaçan şahıs, Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı Sualtı Kurtarma Timi tarafından sudan çıkarıldı.

Gökmeydan Mahallesi'ndeki Kent Park'ın içinden geçen Porsuk Çayı kenarında bekleyen S.H.(34), vatandaşların kendisine dal uzatması üzerine suya girdi. Fazla su olmayan akarsu içinde bekleyen şahıs, bir türlü sudan çıkmadı.

S.H.'yi ikna etmek için olay yerine çağrılan polis, itfaiye, 112 Acil Servis ve sivil savunma ekipleri uzun süre dil döktü. Görevlilerin suyun mikroplu olduğunu söylemelerine bile aldırış etmeyen şahıs, kendisine atılan can simidini almadı. Bir itfaiye görevlisinin suya girmesi üzerine yüzerek ve yürüyerek kaçan S.H.'yi çıkarmak için İl Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı sualtı kurtarma ekibine haber verildi.

Bu arada şahıs, altı bataklık olan suda elleriyle ilerlerken, ayakta durmakta güçlük çekti. Bir süre sonra olay yerine gelen dalgıçlar, koluna girdikleri S.H.'yi çayın kenarına kadar getirdi. Sudan çıkmamakta direnen şahıs, olay yerinde hazır bekletilen ambulansla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 14:24:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?