3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Porsuk'ta can pazarı

Eskişehir’de dengesini kaybederek Porsuk Nehri’ne düşen alkollü şahsı sudan çıkarmak için itfaiye yetersiz kalınca, devreye polis ve vatandaşlar girdi.

Tabakhane Köprüsü altından geçen Porsuk Nehri’ne bir şahsın düştüğünü ihbar alan polis, hemen olay yerine geldi. Ekipler, yaklaşık 10 metre yükseklikten suya düşen ve sağ kolunda kırık oluşan İsmail Hakkı Karademir’in sudan çıkarılması için itfaiye ve 112 sağlık ekiplerinden yardım istedi.

Bu sırada, vatandaşlar ve ekipler Karademir’i düştüğü yerden kurtarmak için halat iple yaptıkları çalışma sonuç vermeyince, itfaiyenin olay yerine gelmesi beklendi. Bu sırada, yaklaşık yarım saat suyun içinde kurtarılmayı bekleyen Kandemir, "Beni kurtarın. Nerede kaldı ekipler?" diyerek isyan etti.

Meraklı vatandaşların şaşkın bakışları arasında suyun içinde birkaç kez batma tehlikesi geçiren şahsa, olay yerine gelen 1’i şoför 2 kişilik itfaiye ekibi yardım etmek istedi. Ancak, itfaiye erinin tel merdiveni suyun içindeki Kandemir’e ulaştırma çabası başarısızlıkla sonuçlandı. Daha sonra polisin temin ettiği tahta merdiven, Kandemir’in bulunduğu yere indirildi. Bu esnada suyun kenarına inen itfaiye eri ve bir vatandaş, Kandemir’in beline ip bağladı. Kırılan kolunun acısına rağmen merdivene tırmanan Kandemir, yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından kurtarıldı. Kandemir, ambulansla Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 15:08:55
Güncelleme :29 Haziran 2005 Çarşamba 16:01:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?