3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Porsuk'ta intihara şok iddia!

Eskişehir'de iki çocuğuyla birlikte Porsuk Çayı'na atlayarak yaşamını yitiren Dilek Özer'in ikinci çocuğunu cezaevindeyken dünyaya getirdiği, 6 aylık bebeğin başkasından olduğu öne sürüldü. Yakınları, genç kadının ikinci çocuktan sonra bunalıma girdiğini söyledi

ESKİŞEHİR'de 6 aylık kardeşi Nisan ile birlikte intihar etmeden önce 24 yaşındaki annesi Dilek Özer tarafından Porsuk Çayı'na atılan 5 yaşındaki Ayşan Özer'den geriye okulunda yaptığı resimler kaldı.

9 Ekim Cuma akşamı meydana gelen olayda geride ‘Elveda hayat’ başlıklı mektup ile yazdığı bir şiiri bırakıp Fatih Mahallesi'ndeki evinden çıkan Dilek Özer, çocukları Ayşan ve Nisan'ı Porsuk Çayı'na atıp daha sonra kendisi de suya atlayarak yaşamına son vermişti. Anne ve kızlarının cesetlerini dalgıçlar çıkartmıştı.

Görgü tanıkları, annenin önce küçük kızını emzirip Porsuk Çayı'na attığını, ardından da büyük kızı Ayşan'ı suya attığını söyleyerek, “Büyük kız suya atılmadan önce yalvararak ‘Ne olur anne beni atma. Ölmek istemiyorum’ diyerek ağlamıştı” demişti.

AYŞAN'IN BİR ŞEYLERDEN KORKTUĞUNU DÜŞÜNMÜŞTÜK

Annesinin Porsuk Çayı'na attığı Ayşan Özer'in bu yıl Eskişehir Gazi İlköğretim Okulu'nun ana sınıfına başladığı belirtildi. Okul yetkilileri ve öğretmeni, Ayşan'ın ölümünden büyük üzüntü duydukları söyledi. Ayşan'ın okulda yaptıkları resimlerin halen sınıfında olduğunu söyleyen öğretmenleri, “Ölen Ayşan'dan geriye yaptığı resimleri kaldı. Bunları sınıfta saklayacağız. Ayşan ölmeden önce okula geldiği son iki gün, sınıfta altını ıslatmıştı. Biz ailesiyle bir problemi olduğunu ya da bir şeylerden korktuğunu düşünmüştük. Ayşan hem arkadaşları hem de öğretmeni tarafından çok seviliyordu. Ölümünden büyük üzüntü duyduk” dedi.

Bu arada anne Dilek Özer'in ikinci çocuğu olan Nisan'ın 4 Nisan 2009 tarihinde dünyaya getirdiği ve bu tarihte 43 yaşındaki eşi Metin Özer'in cezaevinde olduğu belirtildi. Dilek Özer'in kendi beyanıyla kızı Nisan'ın işlemlerini Nüfus Müdürlüğü'nde yaptırdığı kaydedildi.

İKİNCİ ÇOCUĞUN BAŞKASINDAN OLDUĞU İDDİASI

Yankesicilik, dolandırıcılık ve uyuşturucu madde satmak suçlarından çok kez cezaevine girip çıkan baba Metin Özer'in son olarak yaklaşık 2 ay kadar cezaevinden çıktığı öğrenildi. İddialara göre Metin Özer, Nisan'ın dünyaya geldiğini cezaevinden çıktıktan sonra öğrendi. Bir iddiaya göre ise ölen 6 aylık Nisan'ın babasının başkası olduğu, anne Dilek Özer'in cezaevinden çıkan eşine bebeği, ablasının dünyaya getirdiği ve kendisinin de evlatlık olarak aldığını söylediği öne sürüldü. Babanın ise bu durumu kabul ettiği iddialar arasında bulunuyor. Yakınları, Dilek'in ikinci çocuğundan sonra bunalıma girdiğini, sinirli olduğunu ve agresifleştiğini söyledi.

Öte yandan görgü tanıklarının iddiasına göre anne ve 2 çocuğuyla birlikte suya atladığı öne sürülen 30 yaşlarındaki erkeğin cesedi halen bulunamadı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri bu konuda kayıp müracaatının da olmadığını ifade ederek görgü tanıklarının havanın karanlık olması nedeniyle yanılmış olabileceğini belirtti.
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 14:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?