6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Protestocular Eskişehir'e ulaştı

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanun Tasarısı'na tepki göstermek için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş başlatan grup, Eskişehir'e geldi.


Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair tasarıya tepki olarak sendikalar tarafından başlatılan "Herkese Sağlık, Güvenli Gelecek" adlı yürüyüş, Eskişehir'de devam etti.

Sendikaların Eskişehir şubesi üyeleri, Bursa'dan otobüslerle yürüyüşün son durağı olan Eskişehir'e gelenleri çiçeklerle karşıladı. İstasyon Caddesi'ndeki gar binası önünde toplanan sendika üyeleri adına açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi,
"İstanbul ve İzmir'den yola çıktık. Kendimize zulmetmek için değil, Türkiye'de yeniden sosyal devletin tasfiyesine yönelik girişilen katliamı engellemek için yürüyoruz. Bu yasayı çıkarmak isteyenler de biliyor ki, bu yasa daha önce Anayasa Mahkemesi'nce iptal edilen yasanın da gerisinde" dedi.


Türk Tabipler Birliği Genel Başkanı Gencay Gürsoy ise, "Gerçekten bu yasa, sosyal güvenlik hakkını ortadan kaldıran, sağlığı piyasaya teslim eden bir sürecin son halkasıdır" diye konuştu.


TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı ise, yürüyüşün IMF'ye, Dünya Bankası'na karşı olduğunu belirtti.
Grup, daha sonra Atatürk Caddesi'nden İki Eylül Caddesi'ndeki Kızılay İş Merkezi önüne kadar sloganlar atarak yürüdü. Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) üyelerinin yanı sıra, DİSK, KESK ve Türk Tabipler Odası'nın da aralarında bulunduğu 7 sendikadan yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüş sebebiyle polisler geniş güvenlik tedbirleri aldı. Pankart ve dövizler taşıyan sendika üyeleri, daha sonra dağıldı. Grubun, bu gece Eskişehir'de konakladıktan sonra yarın Ankara'ya hareket edeceği bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 21:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?