3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Rektör Sürmeli krizi değerlendirdi

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Fevzi Sürmeli, "Krizin üniversitemizi etkilememesi yönünde eğitim ve öğretimi aksatmamaya çalışıyoruz" dedi.

Radyo A'da "Rektörümüz sorularınızı yanıtlıyor" programına konuk olan Rektör Sürmeli, öğrencilerin ekonomik krizle alakalı sorularına muhatap oldu. Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, "Kriz, üniversitemizi etkiledi mi? Krize karşı alınan tedbir var mı?" şeklindeki sorulara, "Krizden etkilenmeyen kimse yok. Doğal olarak biz bu dünyanın ve ülkenin bir parçasıysak, mutlaka herkesin kendi çapında etkilenmesi sözkonusu oluyor. Ama bizim dikkat ettiğimiz noktalar, üniversitemizin krizden etkilenmemesi yönünde, burada 25 bin öğrencimizin bulunduğu bir ortamda olabildiğince eğitim ve öğretimi aksatmamaya çalışıyoruz. Bu yıl 5 bin 400 öğrencimize barınma, beslenme adı altında yardımlar yaptık. Yardımlarımız devam edecek. Ayrıca, yemek ücretinin 2009 yılında da 1 TL kalması için gayretlerimiz devam ediyor ve yemek ücreti böyle kalacak" yanıtını verdi.

Bir öğrencinin üniversitede eskisi gibi artık enstrüman kursları açılmamasını sorduğu Rektör Sürmeli, "Bir takım yasal düzenlemeler getirildi. Kurs açılması ve sürdürülmesi gerçekten biraz zorlaştırıldı. Kurslardan herhangi bir ücret alamıyorsunuz. Aldığınız ücreti o kursu yürüten kişiye veremiyorsunuz. O bakımdan birinci sebep bu. İkinci sebep ise, öğretim elemanının yoğunluğu da olabiliyor. Ama birinci neden çok ağır basıyor" diye konuştu.

Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, "Üniversitemize reklam panoları konuldu. Anadolu Üniversitesi'nin reklam gelirine ihtiyacı var mı?" sorusu üzerine ise şunları söyledi:

"Bu dünyada herkesin gelire ihtiyacı var. Ama şöyle bir baktığınızda bizim gerek Cumhuriyet, gerek Eczacılık girişlerimizdeki bütün panoların yarısından fazlasını kendi duyurularımız için kullanıyoruz. Kuşkusuz, kampüs içinde olanlar da var. Gelir ikinci planda, sadece bilgilendirme amacıyla. Yoksa reklam panolarından gelecek gelirle ilgili değiliz. Ama diğer yönüyle baktığınızda oradan gelen her geliri yine öğrencilerimize harcıyoruz."

Tiyatro Anadolu'nun üniversitede sahnelediği bir oyunu birlikte izlemek için geldiği salona annesinin başörtülü olması sebebiyle içeri alınmaması sebebiyle üzüntüsünü ifade eden bir öğrencinin, "Ben ve annem bu duruma çok üzüldük. Türbanlı öğrenciler için üniversitemizin kuralını biliyorum. Ama bu ileri yaşlarda olup da, türban yerine başörtüsü takanlar içinde geçerli mi? diye sorduğu Rektör Sürmeli, "Ben de üzüldüm. Bu uygulama doğru değil. Başörtüsüyle girebilecek" ifadesini kullandı.

Telif haklarını satın aldıkları takdirde üniversite televizyonu TVA'da klip de yayınlayacaklarını müjdeleyen AÜ Rektörü Fevzi Sürmeli, yemekhanede artan yemekleri ise Emniyet Müdürlüğü Köpek Eğitim Merkezi ile hayvan barınaklarına gönderdiklerini sözlerine ekledi

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 19:45:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?