5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

'RetCam' cihazı hizmete girdi

ESOGÜ'DE RETCAM CİHAZI HİZMETE GİRDİ

Eskişehir İl Özel İdaresi'nin Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Göz Kliniği'ne kazandırdığı 'RetCam' cihazı hizmete girdi.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Göz Kliniği'nde hizmete giren RetCam cihazı Türkiye'de bu cihazın bulunduğu 4. klinik oldu. Düşük doğum tartılı erken doğan bebeklerde, 'prematüre retinopatisi' veya kısaca ROP olarak adlandırılan bir retina hastalığı ortaya çıkabilmekte ve gerekli olgularda tedavi edilmediği zaman körlüğe varan kalıcı görme kaybına yol açtığı bildirildi. Hastalığın 2 bin gramın altında erken doğan bebeklerde mutlaka göz hekimlerince taranması gerekiyor. ROP hastalığının taranmasında klasik olarak uygulanan göz dibi muayenesinin yapılmasında bebeklerin çok küçük olmalarından dolayı güçlüklerle karşılaşılmakta, takip ve tedavi zorlaşmaktadır. Tüm dünyada bebeklerin takibi için bir dünya standardı olarak kabul edilen RetCam cihazı ise hastalığın erken tanı, tedavi ve takibinde önemli bir avantaj sağlamaktadır.

Yüksek maliyeti nedeniyle ülkemizdeki kliniklerin çok azında bulunan cihazın hizmete girmesiyle ROP riski olan veya ROP teşhisi ile takip edilen bebeklere sunulan hizmet kalitesi önemli ölçüde artacak.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2010 Pazartesi 18:26:04
Güncelleme :18 Ekim 2010 Pazartesi 18:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?