6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Rıza Çalımbay hakemlere çattı!

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, yan ve 4. hakemlerin davranışlarının çok yanlış olduğunu belirterek, "Biz nasıl devre arası kendimizi düzeltmek için herşeyi yapıyorsak, onların da kesinlikle kendilerini davranış açısından düzeltmeleri gerekiyor. Despot hakemler istemiyoruz" dedi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda (BESYO) düzenlenen panele katılan Teknik Direktör Rıza Çalımbay, "Merkez Hakem Kurulu'nun yaptığı atamaları ve hakemlerin performansını nasıl buluyorsunuz?" sorusu üzerine, "Hakem atamalarına bir şey demeyeceğim. Yan hakemler ve bu sene çıkan 4. hakemler, çok hatalar yapıyorlar. Bunlar, bence çok gereksiz işler yapıyorlar. Bunun neticesini de göreceksiniz. Çok büyük problemler çıkaracaklar. Bir kere davranışları, davranış değil.

Çizgiyi hafif geçiyorsun, 'çizgiyi geçme'. 4. hakemlerin konuşmaları bir kere çok çirkin. Orta hakemlere bir şey söylemiyorum. Onların da tabii ki hataları var. Nasıl biz hatalarımızı görüyoruz, ilk yarı devre arası kendimizi düzeltmek için kampa giriyoruz ya da takviye yapıyoruz, hakemlerin de yaptıkları hatalardan dolayı şu ilk yarıyı çok iyi şekilde değerlendirmeleri gerekiyor. Bize Eskişehir cephesinden bakınca Galatasaray maçında Milan Baros eliyle gol atıyor, Fenerbahçe maçında bizim golü vermiyor. Bursaspor maçında yine bize elle gol atılıyor. Ama bu bir tek bize yapılmıyor. Denizlispor maçında Fenerbahçe'nin yarım metre golü görülmüyor. Ne bileyim ? Trabzonspor'un yediği gol. Ona benzer bütün hataları, herkese yapıyorlar" diye konuştu.

Hakem davranışlarının önemli olduğunu vurgulayan Çalımbay, "Hakemlerin davranışları çok yanlış. Bu düzelmezse, hakemler sevimsiz hale gelir. Futbolcu, teknik direktör, hakemlerin gerçekten biraz daha birbirine çok yakın olmaları gerekiyor. Çünkü, biz öyle despot hakemler istemiyoruz. Tabii ki, hakemlik bana göre dünyanın en zor mesleğidir. Hakemsen, kimseye yaranamazsın. Mutlaka birisi sizi şikayet eder. Zor bir iş, anında karar vermeleri gerekiyor. Tabii ki, hata olacak. Ama bence davranışları çok yanlış. İkinci yarı davranışlarını düzeltmezlerse, çok kötü şeyler olabilir.

Bizim sesimiz çıkmıyor. Eskişehirspor olarak hakemlere karşı bir şey söylemiyoruz. Ama diğer takımların bu kadar sessiz kalacağını zannetmiyorum. Çünkü, ikinci yarı çok kritik, telafisi olmayan maçlar oynanacak. Şampiyonluğa gidecek, küme düşecek takımlar olacak. Böyle hatalar olursa, pek iyi olmaz. Bence biz nasıl devre arası kendimizi düzeltmek için herşeyi yapıyorsak, onların da kesinlikle yapması lazım. Bence en önemli şey, kendilerini davranış açısından düzeltmeleri gerekiyor. Öbür türlü hakemler hata yapabilir. Şuna inanıyorum, kasıtlı yapmıyorlar. Görmüyorlar, hata yapıyorlar, ama kasıt yok" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 17:58:27
Güncelleme :17 Aralık 2008 Çarşamba 18:00:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mdemir IP: 88.229.166.xxx Tarih : 18.12.2008 00:06:38

hocaaa hakemlere laf soleme onlar bize lazim ....