4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Rıza Çalımbay'dan açıklama

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ikinci yarının ilk maçında üç puanla tanışmak istediklerini, ancak puan kaybettiklerini belirterek "Maalesef hakemler, Eskişehirspor'u es geçiyor" dedi. 

Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan ve 1-1 beraberlikle sonuçlanan Eskişehirspor-Gaziantepspor maçı sonrası basın toplantısı düzenleyen Çalımbay, "Herşeyden önce kendi sahamızda ikinci yarının ilk maçında üç puanla tanışmak isterdik. Ama maalesef olmadı, puan kaybettik. Lig, çok uzun bir maraton. Kendi sahamızda da olsa puan, puandır. Çok iyi bir takımla oynadık. Artık hakemlerle ilgili konuşmak dahi istemiyorum, yoruldum. Sezonun ilk yarısı bütün hakem hatalarını yaptılar. Puanlarımızın çoğu gitti. Hala aynı şekilde devam ediyor. Maalesef hem davranışları olsun, hem de sahada yaptıkları hatalar olsun, artık Eskişehir'in canını yakmaya başladı. Biz, inşallah kaybettiğimiz bu puanları aramayız diye uyarmıştık. Bugünde bana göre yediğimiz ilk golde hem maç bitmiş, hem adamın eline çarpıyor. Maalesef, hakemler Eskişehirspor'u es geçiyorlar. Bizde herhalde hakemlere gerekli cevabı veremiyor, gerekli tepkiyi gösteremiyoruz. Hakemler bu hataları yapıyor. İkinci yarı yapmayacaklarını düşünüyordum, ama hiç bir güvenim kalmadı. Eskişehirspor bundan sonra hakem hatalarına alışık olacak demek ki. Maçımızı ona göre oynayacağız. Ben bugün hakemlerin yaptıkları hatalardan dolayı çok üzüldüm. Artık önümüze bakacağız. Önümüzde çok maçlarımız var. Bundan sonraki maçlarımızı kazanmak zorundayız" diye konuştu. 

Gaziantepspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ise, "Özellikle ikinci yarıya başlarken, iyi bir başlangıç yapmak hedefimizdi. Bu amaçla buraya geldik. Sahanın biraz iyi olmayışı, zeminin özellikle bozukluğu kendi felsefemizi sahaya yansıtmamıza engel oldu. Buna rağmen iyi bir zamanda ilk yarı sonunda içeriye 1-0 önde girdik. İkinci yarının başında rakibin yükleneceğini biliyorduk. Özellikle arkada buluştuğumuz net toplar vardı, bunlardan birini gole çevirmeyi başarabilseydik, daha değişik bir sonuçla buradan gidebilirdik. İyi bir müsabaka oldu. İki takımda dirençli futbol oynadı" açıklamasını yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2009 Cumartesi 17:24:44
Güncelleme :24 Ocak 2009 Cumartesi 18:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?