6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Rıza hoca galibiyetten memnun

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligde zorlu bir viraja girdiklerini belirterek, alınan kötü sonuçların ardından okların hemen teknik direktörlere dönmesinin çok yanlış olduğunu söyledi.

Eskişehirspor Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta Kocaelispor'u 2-1 mağlup ederek, ligdeki ilk galibiyetlerini aldıklarını hatırlatan Çalımbay, "Çok mutluyuz. Üzerimizdeki gerginliği attık. Yönetim, taraftar ve futbolcularda baskı oluşmuştu. Çok iyi oynadık. Maçı sonuna kadar bırakmıyoruz. Kocaelispor, kadro olarak ligin en iyi takımlarından birisi. Beklediğimiz gibi zor bir maç oldu. Kazanmak için her şeyimizi ortaya koyduk. Taraftar gerekli desteği verdi. Bazı hatalarımız var. Zor bir viraja giriyoruz. Önümüzde Bursaspor, Galatasaray ve Fenerbahçe maçları var. Hemen arkasından Türkiye Kupası maçı oynayacağız. Herkes bunun bilincinde. Bugünden itibaren çalışmalara başlıyoruz. Amacımız, başarılı olmak. Herkesten destek bekliyoruz. Bir maç almakla her şey bitmiyor. Önemli olan ligin sonunda iyi bir yerde olabilmek" dedi.

Çok basit gol yiyip, çok basit goller kaçırdıklarını anlatan Çalımbay, "Pozisyonları iyi takip edemiyoruz. Kapasitelerini bildiğimiz için bazı futbolcuların oyunlarından memnun değiliz. Çok zor maçlarımız var. Herkesin yüzde 100 hazır olması gerekir. Bursaspor, iyi bir takım. Ligde üst sıradalar. Her maça ayrı ayrı bakıyoruz. Her şeyimizi ortaya koyarak, Bursa'dan iyi bir netice ile ayrılmak istiyoruz" diye konuştu.

"Türkiye'de yanlış bir şey var. Takım kötü bir sonuç aldığı zaman hemen oklar teknik direktöre dönüyor" diyen Eskişehirspor'un teknik patronu Rıza Çalımbay, şunları söyledi:

"Bu çok yanlış. Lige bakıldığı zaman geçen yıl görevine devam eden teknik direktörlerin, daha başarılı olduğu görülüyor. Ersun Yanal, Nurullah Sağlam ve Samet Aybaba, buna örnektir. İstikrarlı devam eden teknik adamlar, daha başarılı oluyor. İstikrar, çok önemli. 3-4 maça bakarak, teknik adamın gönderilmesi doğru değil. Teknik direktör de bir yere kadar. Sahaya çıkan futbolcudur. Başarı ve başarısızlık herkesindir. Her şey, teknik direktöre mal edilmemeli. Türkiye'de maalesef, bu düşünce hakim."

Çalımbay, ligin çok uzun bir süreç olduğunu kaydederek, "Geçen yıl ortanın üstünde olan takımlar küme düştüler. Alınan galibiyet ya da mağlubiyet sıralamada çok şeyi değiştiriyor. Kolay maç yok. Lige yeni çıkan takımlar için çok daha zor. Eskişehirspor'da Süper Lig tecrübesi olan bir kaç futbolcu var. 18 yeni oyuncu aldık. Uyum meselesi yaşanıyor. Hazırlık maçında hiç yenilgi almadık. Ama lig maçları başka. Daha iyi olacağız. Eskişehirspor, şu anda kapasitesini yüzde 60-70 oranında kullanıyor. Bunu giderek artıracağız" ifadelerini kullandı.

Hacettepespor ile hafta sonu hazırlık maçı yapacaklarını açıklayan Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bu karşılaşmada genelde oynamayan futbolculara şans vereceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 17:29:17
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 17:34:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?