3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Rıza hoca temkinli

Turkcell Süper Lig'in zirvesinde mücadele veren Eskişehirspor'un Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "4 maçtan aldığımız 8 puan gayet iyi demekle sadece kendimizi aldatırız. 4 maçı unuttuk, bu maçlarda unutmadığımız şey yaptığımız hatalar. Bu hataları telafi edip, önümüze bakmamız gerekiyor" dedi.

Eskişehirspor Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Rıza Çalımbay, geçen hafta 2-1'lik galibiyetle ayrıldıkları Antalyaspor maçını kazanmak için her şeyi yaptıklarını söyledi.

"Biz futbolu çirkinleştirecek hiç bir şey yapmıyoruz, amacımız Eskişehirspor'a yakışan futbolu oynamak" diyen Rıza Çalımbay, "Ligde geride kalan 4 maçımız, istediğimiz şekilde bitti. Deplasmanda daha çok pozisyon buluyoruz. Evimizde de pozisyonlara giriyoruz, ama burada zorlanabiliyoruz. Son paslarda, vuruşlarda hata yapıyoruz.Geride kalan 4 maça baktığımızda iyi şeyler yaptık, ama hata yaptığımız da oldu. Oynadığımız oyunun çok üstüne çıkmamız, tempoyu arttırmamız lazım. Herkesin kapasitesinin çok üstüne çıkması gerekiyor. Oyunun kaderini değiştirebilecek oyuncularımız var" diye konuştu.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Çalımbay, bundan sonra ligde hem deplasmanda, hem içeride zor maçlar oynayacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Ligde her takım birbirini yenebilecek güçte. Ligin aşağısı ve yukarısı şimdiden belli olmaz. Çünkü ligin başı. Onun için bizim çok tedbirli davranmamız gerekiyor. 4 maçtan aldığımız 8 puan gayet iyi demekle sadece kendimizi aldatırız. Geride kalan 4 maçı unuttuk. Bu maçlarda unutmadığımız şey, yaptığımız hatalar. Bu hataları telafi edip önümüze bakmamız gerekiyor."

Lige bu hafta milli maçlar sebebiyle verilen arayı yarın saat 17.00'de Bursaspor ile Bursa'daki tesislerinde hazırlık maçı yaparak değerlendireceklerini açıklayan Rıza Çalımbay, bu dostluk karşılaşmasında çok fazla forma giyemeyen oyunculara şans vereceklerini kaydetti.

Çalımbay, 2010 Dünya Kupası Elemeleri 5. Grup maçında Cumartesi günü Kayseri'de Estonya'yla karşılacak olan A Milli Takım'a da başarılar diledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2009 Cuma 14:14:21
Güncelleme :4 Eylül 2009 Cuma 14:17:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?