3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Rüşvetçi doktor yargılanıyor

Eskişehir'de, 8 ay önce bir öğrenciye para karşılığında rapor verdiği iddiasıyla suçüstü yakalanan ve bugün yargılanmasına başlanan doktor, "Meslektaşlarım, en fazla hasta bakan aile hekimi olmamı çekemedikleri için komploya maruz kaldım" dedi.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü ilk duruşmasında tutuksuz yargılanan sanık doktor H.B. (46) hakim karşısına çıktı. Duruşmada suçlamayı reddeden doktor H.B., "Bu bir komplodür. Suçlamayı kabul etmem. Ben aile hekimi olarak en fazla hasta bakan hekimdim. Meslektaşlarım tarafından bu durum çekilemediği için böyle bir olaya maruz kaldığımı düşünüyorum" diye konuştu.

Duruşmada hazır bulunan ve doktorun para karşılığı rapor verdiği ileri sürülen öğrenci H.B. (19) ise, sınavı olduğu gün okula gitmediği için rapora ihtiyacı olduğunu anlatarak, "Doktora gittim, muayene oldum ve rapor istedim. Doktor, 'ailenle gelirsen veririm' dedi. O zaman daha henüz okula devamsızlık sürem dolmamıştı. Daha sonra devamsızlık sürem doldu. Dönemi kaybedecektim. Bu sebeple bir günlük rapora ihtiyacım vardı. Aynı doktoa gittim. Kendisine bu durumdan bahsettim. O da bana, 'aile hekimi olarak benim hasta listeme seni dahil edelim, sana iki günlük rapor vereyim. Ancak, 100 TL isterim' dedi. Bende bunu anneme anlattım ve bu durum Sağlık Müdürlüğü'ne kadar iletildi. Sonra da suçüstü yapılmak üzere rapor almaya gidildi. Annem parayı getirdiğini söyledi. Doktor birer günlük iki ayrı rapor verdi. Annem parayı klavyenin altına soktu. Biz oradan çıktık, polisler baskın yaptı" dedi.

Oğlunun ifadesini doğrulayan F.Ş. de, "Oğlumun sene kaybetmemesi için Milli Eğitim Müdürü ile görüşülerek bir çözüm bulundu. Ayrıca, sanığın eşi ve yakınları devamlı bana bu olayla ilgili baskıda bulundular. Hatta evime gelip zorla benden dilekçe de aldılar" diye ifade verdi.

Duruşmada şahit olarak dinlenen İl Sağlık Müdür Yardımcısı Kadir Demirel ise, şunları söyledi:

"Oğlu için rapor almak isteyen bir anneden aile hekiminin 100 TL para istediğini öğrenince, durumu müdürümüze ilettim. Para isteyen doktoru tespit ettik. Sağlık Müdürü'nün talimatları doğrultusunda emniyet mensupları ve cumhuriyet savcılığı ile görüşüldü ve suçüstü yapıldı. Doktorun odasında başka öğrencilere verilmiş, yırtılmamış raporlar ile F.Ş.'nin oğlu adına düzenlemiş ve yırtılmış rapor bulundu. Kayıtların tetkikinde, F.Ş.'nin oğlu için verilen raporun protokol numarası aslında defter kayıtlarına göre başkasına aitti. Bunu tespit ettik."Mahkeme heyeti, eksikliklerin tamamlanması için davayı erteledi.

9 Haziran 2008 tarihinde bir öğrenciye 100 TL karşılığında rapor verdiği iddia edilen doktor H.B., görev yaptığı Aile Sağlığı Merkezi'nde daha önceden seri numarası alınan banknotla suçüstü yakalanmış, hakkında "rüşvet almak" suçundan dava açılmıştı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 13:17:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?