4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Rüşvetçi şube müdürü tutuklandı

Eskişehir'de, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi müdürüyken internet kafe sahiplerinden rüşvet aldığı iddiasıyla yargılanan emekli müdür 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz yargılanan sanık H.Ö. hakim karşısına çıktı. Suçlamaları reddeden H.Ö., "Kimseden rüşvet almadım. Şube adına yapılan bilgisayar ve diğer malzeme bağışlarını demirbaş olarak kayıtlara işledim" dedi.

Mahkeme heyeti, eski şube müdürü H.Ö.'yü "görevi kötüye kullanma" suçundan 2 yıl 4 ay hapis ve 513 TL para cezasına çarptırdı.Eskişehir'de 2001-2004 yıllarında Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Müdürü olarak görev yapan H.Ö. hakkında, bu yıllarda internet kafe ve bilgisayar salonu sahiplerinden kendisine televizyon, bilgisayar, kamera, cep telefonu aldırdığı ve hesabına para yatırttığı iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma sonucunda tutuklanan H.Ö. hakkında Ağır Ceza Mahkemesinde "görevi kötüye kullanma" suçundan dava açılmıştı. 5 ay cezaevinde tutuklu kalan H.Ö.'nün daha sonra tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. H.Ö. bu arada emekli olmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 22:20:15
Güncelleme :3 Nisan 2009 Cuma 22:23:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?