6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Sağlık Müdürlüğü topyekün ilçelerde

Örnek alınarak Türkiye'de uygulanmaya başlayan Sağlıklı Köyler Projesi ile bir ilke imza atan Sağlık Müdürlüğü şimdi de Sağlık Müdürü Uz. Dr. Hüseyin S. Fidan başkanlığında Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinden oluşan 12 kişilik bir ekiple ilçe ve köylerde sağlık hizmetlerindeki işleyişi yerinde görmek ve sağlık profili oluşturmak için harekete geçti.

İnönü İlçesi Oklubalı köyünde bir su deposunu inceleyen Sağlık Müdürü Fidan, daha sonra İnönü ilçesinde düzenlenen Sağlık Müdürlüğü ekibi, ilçe kaymakamı, TSM sorumlusu ve personeli, köy Muhtarları ile ilçe ve köy ileri gelenlerinin katıldığı sunum ve değerlendirme toplantısında deponun acilen eksikliklerinin giderilmesi ve diğer konularda bilgi alışverişinde bulundu.

İlçelerdeki sağlık hizmetlerini değerlendirmek, daha iyi sağlık hizmeti sunmak, varsa sorunları yerinde tespit etmek böyle bir bilgi alışverişinde bulunduklarını belirten Fidan, "İlk ziyaretimizi Seyitgazi ilçesinde, ikincisini İnönü ilçesinde yaptık. Toplantılarımız çok verimli geçiyor. İlçe ve köy yöneticilerimizin desteğiyle çok güzel sonuçlar çıkartıyoruz. Eskişehir Merkezinden göremediğimiz her şeyi ilçe ve köylerimizde görebiliyoruz. Sağlık hizmetlerinde kalite standardını yükseltmek adına önce yerinde tespit gerekiyor. Personel durumu, cihaz ve donanım, çalışma koşulları, sağlık verileri, çevre sağlığı ve coğrafi koşullardan kaynaklanan varsa sıkıntılarla ilgili konularda tespitler yapıyoruz."dedi.

Fidan ayrıca Oklubalı köyü su deposu eksiklikleri en kısa sürede giderileceğini belirtti.

Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 15:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?