4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Sağlık TIR'ı Eskişehir'de...

Türk Androloji Derneği'nin Bayer Türk'ün desteğiyle hayata geçirdiği, "Erkek Erkeğe Sağlık Konuşuyoruz" projesi kapsamında hazırlanan 'Sağlık TIR'ı', Eskişehir'e geldi.

İstanbul, İzmir, Denizli, Konya, Antalya, Gaziantep, Şanlıurfa, Kayseri, Adana, Nevşehir, Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, Zonguldak ve Ankara'da 35 binin üzerinde erkeğe ücretsiz şeker, tansiyon, yağ kitle indeksi taraması gerçekleştiren Sağlık TIR'ı Eskişehir'e geldi. Vilayet Meydanı'ndaki TIR'ın açılış kurdelesını kesen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, erkeklerin sağlıklarına özen göstermesi gerektiğinin altını çizerek kadın sağlığında son dönemde yıkılan tabular gibi erkek sağlığında da benzer ilerlemelerin yaşanması gerektiğini dile getirdi.

Projeyle ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cavit Can da Türkiye'de ilk kez bu kadar geniş kapsamlı bir erkek sağlığı bilinçlendirme ve tarama çalışmasını gerçekleştirdiklerini belirtti. Can, "Ülkemizde diyabet hastası görülme oranı yüzde 8 olarak ölçülüyor. Bu bağlamda Sağlık TIR'ının Konya'da yaptığı ölçümlerde kanında çok yüksek şeker oranına rastlanan bir hasta sağlık kurumuna yönlendirildi ve hastanın hayati bir problem yaşamasının önüne geçildi. Doktorlar tarafından dikkat çekilen nokta ise diyabet, hipertansiyon ve sertleşme meselesi arasındaki ilişki. Sertleşme sıkıntısı yaşayan insanlarda şeker ve hipertansiyon rahatsızlığı bulunması ya da şeker ve tansiyon hastalarında ileriki dönemde sertleşme meselesi görülmesi. Bu doğrultuda araştırma geliştirme çalışmalarına devam eden Bayer ilaç firması, sertleşme problemine yönelik geliştirdiği levitra ile diyabet, hipertansiyon ve yüksek kolesterol hastalarının cinsel hayat kalitesini artırmakta" dedi.

Bayer Ürün Müdürü Sinan Aktan ise, Türkiye'de bir ilke imza attıklarını ve amaçlarının erkeklere cinsel sağlık konusunda çok önemli mesajlar vermek olduğunu ifade etti.

Törenden sonra, Yılmaz Büyükerşen ve Eskişehir protokol mensuplarına katkılarından dolayı birer şükran plaketi sunuldu.

Sağlık TIR'ının 25 Nisan'da Espark Alışveriş Merkezi'nde ve 26 Nisan'da Sazova Parkı'nda olacağı bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 20:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İhsan Karaduman IP: 78.178.213.xxx Tarih : 25.04.2009 13:14:54

Levitra ile erkeklere güvenli ve etkili bir şekilde cinsel yaşam sunan Bayer'in ve Türk Androloji Derneği' nin bu güzel girişimine teşekkürler...