6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Sahnede 'Bit Yeniği' var...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, “Bit Yeniği” adlı yeni oyunun hazırlıklarını tamamladı.

Georges Feydeau’nun yazıp, Haldun Dormen’in yönettiği oyunun ilk gösterisi, 16 Ekim perşembe akşamı Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

İlk olarak 1966 yılında Dormen Tiyatrosu tarafından sahnelenen Bit Yeniği oyununda, o senelerde rol alan Haldun Dormen’in de aralarında bulunduğu bir çok ünlü oyuncu, Şehir Tiyatroları’nın ilk gösterisine katılacak.

Bir karı kocanın sadakat sorgulaması hikayesini konu alan Bit Yeniği’nde, Şehir Tiyatrosu sanatçıları Ali Eyidoğan, Ecren Can Serim, Yalçın Özen, Ercüment Yılmaz, Melda Yılmaz, Bilge Cezayirli, Mete Ayhan, Murat Danacı, Zafer Ergül, Serhat Onbul, Özlem Boyacı Onan, Hakkı Kuş ve İsmail Dündar görev alıyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mete Ayhan, “Bit Yeniği, bizim yüzümüzü güldüren bir oyun oldu. Umarım, seyircimizin de yüzünü güldürecek. Haldun Dormen hocamız ile çalışmak, bütün sanatçı arkadaşlarım için büyük bir zevk. Hocamız artık bizden biri, Eskişehirli oldu diyebilirim” dedi.

Ayhan, yeni sezonda farklı oyunlarla perde açmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 23:17:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gorkem demiroren IP: 88.236.163.xxx Tarih : 23.10.2008 00:20:13

kesinlıkle izlenmesi gereken bir oyun