4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Sahte ipotekle banka soydular

SAHTE İPOTEK FEKKİYLE 2.5 MİLYONLUK KREDİYE 3 GÖZALTI

Eskişehir'de, sahte ipotek fekkiyle bankalardan toplam 2 milyon 500 bin TL kredi çekerek dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 3 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Tepebaşı 1. Bölge Tapu Sicil Müdürlüğü'nün sahte ipotek fekkiyle ilgili verdiği bilgiler üzerine araştırma başlattı.

Esnaflık yapan bazı kişilerin, değişik şahıslar adına kayıtlı taşınmazları kendilerinin ya da tanıdıklarının üzerine tapudan devrettirerek satış aşamasında banka kredisi kullandıkları, daha sonra bankalarca sözkonusu taşınmazlar üzerine olan ipotekleri sahte ipotek fekki yazılarıyla tapudan terkin ettirerek, yeni aldıkları kredilere teminat olarak gösterdiklerini belirledi.

Bu şekilde muhtelif bankalardan aynı taşınmazlar üzerinden yaklaşık 2 milyon 500 bin TL kredi kullandıkları iddia edilen A.T. (45), İ.K. (24) ve Y.B. (42), polis ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından "sahtecilik ve dolandırıcılık" suçlarından adliyeye sevk edildi.

"TAPU'DA GÖREVİ İHMAL"

Olayla alakalı toplam 13 sahte ipotek fekki yazısı tanzim edildiğinin tespit edildiğini belirten emniyet yetkilileri, "Böylelikle üzerinde bir bankanın ipoteği mevcut iken, sahte ipotek fekki yazısıyla taşınmazların üçüncü şahsa devrinin yapıldığı ve o şahıs üzerine yeniden bir başka bankadan kredi alındığı ortaya çıktı. Gerek dolandırıcılık amaçlı, gerekse gayri resmi finans sektörlerinde yüksek paraların hortumlandığı, bazı grupların bankalardan çok rahatlıkla kredi çekebildiği, tapuda bankalardan gelen yazıların elden getirildiği halde teyit edilmediği, iyi niyetli ev almak ve satmak isteyen bazı kişilerin yüksek miktarlarda kredi ödemesiyle bu zor durumla karşı karşıya kaldığı ortadadır" dedi.

Şüpheli olarak bu organizasyon içerisinde çok kişinin olduğu tahmin edilen olayla alakalı araştırmaların banka, tapu ve finans sektöründe çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.

SAHTE İPOTEK FEKKİYLE 2.5 MİLYONLUK KREDİYE 3 GÖZALTI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 16:06:02
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 17:24:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?